Man föll ihop medvetslös på flyget – då rusade kvinnan fram med whiskey och hårsnodd

Vad skulle du göra om du såg någon falla ihop medvetslös på flyget? Att veta det i en klämd och stressad situation är svårt, och det blir inte bättre av att veta att man är fast på planet. 

När en 59-årig man kollapsade och föll ur sitt säte på ett plan mot San Francisco visste ingen vad som var rätt sak att göra, förrän en kvinna sprang fram med whiskey, en hårsnodd och ett bälte, och förvirrade alla. 

När en 59-årig man svimmade så han trillade ur sätet på ett plan mellan Philadelphia och San Francisco hade han tur i oturen. Mannens blodtryck var farligt lågt, men tack och lov fanns rätt person på plats på planet. 

Patricia Quinlan satt på samma flygplan. Hon var påväg till en efterlängtad semester när hon fick se hur mannen kollapsade, och hon visste precis vad hon skulle göra, det berättar 92.9 The Bull

Patricia som är utbildad läkare såg att planet saknade medicinsk utrustning och fick därför använda sin fantasi. Till alla medpassagerares förvåning tog hon en flaska whiskey, ett bälte och en hårsnodd och rusade fram till mannen.

Facebook/92.9 The Bull

Whiskeyn använde hon först till att sterilisera nålen med. Sedan hårsnodden för att få tryck i mannens arm, sedan kopplade hon ihop mannen med planets defibrillator medan hon försökte få tillbaka hans medvetande. 

Den hemmagjorda läkarprocessen tog 20 minuter, sedan vaknade mannen upp. Eftersom att mannen reste ensam fanns det ingen i närheten som kunde informera om hans hälsotillstånd, därför var Patricia helt enkelt tvungen att chansa baserat på sin erfarenhet. 

Efter händelsen har Patricia sagt till McCall News att hon tror att mannen var extremt uttorkad, vilket var dåligt i kombination med att han tagit sin blodtrycksmedicin den morgonen. 

Hade det inte varit för Patricias snabba agerande hade det kunnat sluta illa för mannen. Dela gärna för att hylla hennes kreativitet som räddade mannens liv. 

 

Läs mer om...