Man försöker våldta 28-årig kvinna i tunnelbanan, hemlös man är den enda som har modet att ingripa

Många av oss är nog lite rädda när vi går ensamma i mörkret en sen kväll. Men mitt på ljusan dan är det nog ingen som har en tanke på att någonting hemskt kan hända.

Skulle någonting hända är vi nog ganska säkra på att människor i vår omgivning skulle gripa in, men så är tyvärr inte alltid fallet.

En 28-årig kvinna satt på tunnelbanan i New York, USA vid lunchtid när hon såg att en man i samma vagn började att ta på sig själv.

Hon tyckte att det var mycket obehagligt och kastade sig ut genom dörrarna vid nästa station, hon hade inte räknat med att mannen i 40-årsålderns skulle komma efter, kasta sig över henne och försöka våldta henne.

Ingen stannade för att hjälpa henne, till och med konduktören stängde tågdörrarna och åkte iväg.

Men som tur var fanns det en person i närheten som inte tänkte låta förövaren komma undan. Maurice Osbourne som stod på plattformen ingrep direkt när han hörde kvinnans gallskrik.

Maurice är en 37-årig hemlös man, som bor på ett härbärge i närheten och pluggar till undersköterska.

Trots att han fick mottaga flera slag gav han inte upp. Han tog tag i mannens krage och släpade honom hela vägen till polisstationen två kvarter bort där mannen kunde gripas.

Kvinnan följde efter för att lämna sin redogörelse kring vad som hänt. Mannen åtalades för både misshandel och försök till sexuella övergrepp.

Maurice var efteråt tvungen att uppsöka sjukhus och fick sex stygn över ena ögat, även hans hand var extremt svullen men behövde inte gipsas.

Efter Maurice heroiska ingrepp har en insamling startats för att hjälpa till att betala hans studielån.

Maurice hoppas att fler människor kommer att ingripa i framtiden om de ser någonting som inte står rätt till.

Dela gärna med dina vänner på Facebook för att hylla Maurice, om det inte varit för honom hade det slutat riktigt illa för den unga kvinnan!