Man gjorde 13-årig flicka gravid – nu kan han frias för att han är svensk

Att ha sex med en minderårig är olagligt i Sverige och Norge, därför undersöker hovrätten i Oslo om de kan döma en 35-årig man som hade sex med en 13- flicka och gjorde henne gravid. Problemet är att brottet begicks i Thailand, och mannen som är bosatt i Oslo är svensk medborgare. Nu kan han frias helt. 

Det var 2008 som en svensk, 35-årig man köpte en 13-årig flicka i Thailand för att ha sex med henne och utnyttja henne under sin semester. Året därpå, när flickan var 14 år, födde hon deras gemensamma barn. Mannen hävdar att barägaren som sålde flickan sagt att hon var äldre, men offret menar att detta inte är sant, då hon ser yngre ut än vad hon är. 

Den norska tingsrätten har dömt mannen till sex års fängelse och skadestånd på 150 000 norska kronor till flickan, men det finns möjlighet att han frias helt i hovrätten, det rapporterar norska tv2

Foto: Henrik Montgomery/TT

Eftersom att 35-åringen är svensk medborgare och brottet begicks i Thailand är chansen att norsk hovrätt inte kan döma honom eftersom att han saknar tillräcklig anknytning till Norge. 

Enligt norska tv2 kan det blir upp till domstol i Sverige eller Thailand att ta över fallet. 

Foto: Shutterstock

OBS: Flickan på bilden är inte samma flicka som det handlar om.

Vi måste enas och höja rösterna för att såna här sexförbrytare ska få sitt straff, dela gärna om du håller med.