Man ser samma bil på parkeringen varje dag – konfronterar föraren och inser hemska sanningen

Hemlöshet är något som påverkar ett helt samhälle, men mitt hjärta gör speciellt ont när soldater påverkas av hemlösheten efter det hårda arbetet de har utfört.

Ofta fortsätter soldaternas liv som om ingenting hänt när de återvänder efter krig och katastrof. Snart blir de också bortglömda av samhället. Men en veterans jeep fick stor uppmärksamhet när den stannade vid en matvarubutik i Iowa.

Amerikanen Jake Holloway hade varit och handlat på en matvarubutik under flera veckor och för varje gång han åkte dit upptäckte han samma silver Jeep som parkerade utanför, enligt WHO-TV.

En dag när han valde att ta ett närmare titt på bilen, upptäckte han att silver Jeepen hade en stämpel med ”Jag tjänade mitt land” på fönstren.

Detta fick honom att ta modet till att prata med föraren men Jake blev helt förstenad när han fick veta historien bakom stämpeln.

Mannen som ägde bilen Nick började berätta en makalös historia för Jake om vad han hade varit med om under sin tid som soldat.

Nick berättar för Jake att efter han kom tillbaka från krig, lämnade hans fru honom och han lämnades hemlös tillsammans med hans lojala vän – en hund.

Varje dag såg Jake den mystiska silver jeepen som var parkerad utanför butiken. Foto: Facebook

Efter hjärtskärande orden – då agerar mannen

Med en tung börda i hans bröst berättar Nick hans hjärtskärande historia och att han bott i sin Jeep den senaste tiden tillsammans med hunden. Nick har ett jobb men han har ännu inte fått sin lön.

Efter att ha hört hans hjärtskärande historia, bestämmer sig Jake för att göra någonting för honom. Han återvänder hem och lägger upp ett inlägg på sin Facebook där han ber sina vänner om hjälp.

– Jag frågade honom om han mådde bra. Han började berätta att han hade redan börjat sälja av saker då han inte ägde någonting annat än sin Jeep, berättar Jake för sajten och fortsätter:

– Det krossade mitt hjärta. Om du vill göra någonting för någon utifrån ren osjälviskhet, snälla. Om ni ser honom. Från din egen snällhet, gör någonting snällt för honom och hans bästa vän (hunden). Bara lite pengar, kanske lite hundmat. Det är min förfrågan. Det gör mig ont att se en soldat leva på gatan, skrev Jake på Facebook.

Efter Nicks berättelse bestämde sig Jake för att göra något. Foto: Facebook

Hjärtvärmande reaktionerna efter inlägget

Och hans inlägg gick raka vägen in i människors hjärtan. Bara inom några timmar hade flera personer gått fram till Nick och gett honom pengar, presentkort och hundmat.

Enligt WHO-TV, gick en vänlig själ in på matvarubutiken och betalade hela notan och en räkning så att Nick och hans hund kunde bo på hotell i en vecka.

Vilken underbar berättelse. Detta skänker verkligen en tanke om sann godhet, generositet och snällhet. Dessa egenskaper är ovärderliga. Sprid denna otroliga historia genom att gilla eller dela!