Man träffad i ögat av nyårsraket – sköts av ungdomar

Nyårsnatten var en stökig sådan i Västra Sverige. Runt 500 av polisens larm handlade om raketer och smällare, varav ett gällde en man som blivit skjuten i ögat av ungdomar. 

Under hela förra veckan har polisen i Västra Sverige haft problem med ungdomar som skjutit smällare och raketer mot allmänheten. 
– De skjuter på varandra, de skjuter på bostäder, de skjuter på allmänheten och de skjuter på blåljuspersonal. De har ingen kontroll på var raketerna tar vägen – sedan springer de från platsen, säger polisens presstalesman Hans Lippens till Expressen.

Mest stökigt har det varit i Göteborgstrakten, där två personer fått vårdas på sjukhus efter att ha fått raketer skjutna i ögonen. I det ena fallet var det en attack på en man som sagt åt ett ungdomsgäng att sluta skjuta raketer och smällare. När mannen konfronterar gänget skjuter de en raket i hans öga så att han får föras med ambulans till sjukhuset i Mölndal. 

Händelsen är anmäld som misshandel, men polisen tror att det blir svårt att få tag i de skyldiga då de sprang från platsen i mörkret. 

På rymdtorget slog ungdomar sönder bilar och satte eld på dem, och och i Skövde attackerades väktare när ett gäng kastade in raketer på en skola.

Dela gärna om du tycker att det borde bli svårare att få tag på smällare och raketer.