Man träffad i ögat av nyårsraket – sköts av ungdomar

Nyårsnatten var en stökig sådan i Västra Sverige. Runt 500 av polisens larm handlade om raketer och smällare, varav ett gällde en man som blivit skjuten i ögat av ungdomar. 

Under hela förra veckan har polisen i Västra Sverige haft problem med ungdomar som skjutit smällare och raketer mot allmänheten. 
– De skjuter på varandra, de skjuter på bostäder, de skjuter på allmänheten och de skjuter på blåljuspersonal. De har ingen kontroll på var raketerna tar vägen – sedan springer de från platsen, säger polisens presstalesman Hans Lippens till Expressen.

Mest stökigt har det varit i Göteborgstrakten, där två personer fått vårdas på sjukhus efter att ha fått raketer skjutna i ögonen. I det ena fallet var det en attack på en man som sagt åt ett ungdomsgäng att sluta skjuta raketer och smällare. När mannen konfronterar gänget skjuter de en raket i hans öga så att han får föras med ambulans till sjukhuset i Mölndal. 

Händelsen är anmäld som misshandel, men polisen tror att det blir svårt att få tag i de skyldiga då de sprang från platsen i mörkret. 

På rymdtorget slog ungdomar sönder bilar och satte eld på dem, och och i Skövde attackerades väktare när ett gäng kastade in raketer på en skola.

Dela gärna om du tycker att det borde bli svårare att få tag på smällare och raketer.

 

 
 

Läs mer om...