Mannen hittar ett handskrivet brev i en flaska och blir så berörd att han bestämmer sig för att skriva ett eget brev.

När man har turen att hitta flaskpost som har spolats upp till strandkanten så är det en kittlande tanke att fundera kring hur det har kommit dit. Vem har slängt ner brevet, varför och hur länge har det guppat runt i det stora blå? Ibland får man svar på sina frågor genom att läsa brevet, ibland inte, men det gnager alltid lite extra inombords när man vet att det kanske inte har kommit fram till rätt adress. Så vad gör man? Ja, jag tror att Steve Mershons lösning var ganska perfekt när han under sin morgonpromenad hittade ett handskrivet brev. Det han får läsa när han skruvar av korken berör varje hjärta – men historien har mer än så. För det Steve Mershon väljer att göra, det är bara så fint att jag blir tårögd. Vi kan nog konstatera att brevet hamnade i precis rätt händer…

I brevet, som en liten pojke hade slängt i vattnet, stod det att läsa:

”Kära Daniel. Jag är väldigt ledsen över att du gick bort, och om du hade levt än så hade du och jag spelat fotboll, amerikansk fotboll och basket med Matthew, Oscar och Brandon. Jag går i femte klass och du var min bästa vän och vår favoritlåt var Austin Moon och jag hoppas att du har kul med Jesus. Från din bästa vän, Jonathan Torres”.

brev1
Bildkälla: Steve Mershon (Facebook)

Så ärligt och så gripande – av en ung pojke som satte ord på sina känslor och av någon anledning hade kastat brevet i havet. När Steve hittade det rörande brevet visste han att det inte kunde slängas. Fler var tvungna att få ta del av historien – och Steve bestämde sig snart för att skriva en egen lapp.

”Kära Jonathan Torres. Mitt namn är Steve och jag hittade ditt brev i en flaska en vacker tisdagsmorgon den 19 april. Först och främst, låt mig bara berätta vilken stark liten grabb du är som skriver detta brevet till din bästa vän. Du visar så mycket kärlek i ditt hjärta trots att du är så ung… Dina föräldrar, vänner, lärare, jag och alla mina vänner som vet att jag hittade brevet är så stolta över dig..”

brev4
Bildkälla: Steve Mershon (Facebook)

”Daniel är en lycklig kille som har dig som en vän.. Jag är så ledsen att han gick bort.. Som ditt brev beskriver så måste ni ha hållit på med massa sportaktiviteter tillsammans med Matthew, Oscar och Brandon. Jag är säker på att Daniel vill att du ska veta, att när ni andra håller på med sport så tittar han och Jesus och hejar på er.. Kanske kan du dedikera din nästa touchdown, ditt mål, eller basketskott till din bästa vän Daniel.”

brev2
Bildkälla: Steve Mershon (Facebook)

”Jag vet inte varför du slängde brevet i havet, eller hur länge det har legat i vattnet, men det landade i precis rätt händer, Jonathan.. Du ser, jag hittar massa olika grejer på stranden, och det bästa brukar jag behålla.. Jag har ett förråd fullt med trä, snäckor, solglasögon och, ja, flaskor.. Jonathan, din flaska, med ditt brev till din bästa vän, är det vackraste jag någonsin har hittat. Det trumfar allt annat i min samling.. Men jag kan inte.. kommer inte.. Du slängde flaskan för att visa din kärlek till din bästa vän.. Det är menat att bli delat vidare..”

brev3
Bildkälla: Steve Mershon (Facebook)

”Jag tog bilder på brevet och delade det med mina vänner på Facebook.. Det berörde många hjärtan, Jonathan.. Det kommer bli delat med många människor.. Som jag sa, det hamnade i precis rätt händer.. Du ser, jag tror att Daniel placerade flaskan vid stranden där jag hittade den, och hans vän Jesus ledde mig till den. Jag ska berätta varför.”

brev5
Bildkälla: Steve Mershon (Facebook)

”Jag har haft planer i några veckor att åka ut på havet med ett stort fartyg. Jag kommer att ta med ditt brev och din flaska. Jag kommer att lägga ner mitt egna lilla brev, sätta på korken, och när jag hittar det djupaste, vackraste, mest blåskimrande vatten så kommer jag att kasta ner flaskan igen.. Så att någon annan, tillsammans med sina vänner, kan se kärleken i ditt hjärta.

Du har ett gott hjärta, Jonathan. Jag hoppas att kanske, kanske, världen kan se kärleken i en femteklassares hjärta och att vi, en efter en, alla kan enas tillsammans..

Kärlek till dig, lille man!”

brev6
Bildkälla: Steve Mershon (Facebook)

Jag blir helt tårögd. Pojkens brev till hans bortgångne vän är så fint – och Steves gest är verkligen underbar. Om du också blev rörd av detta så får du gärna dela vidare så dina vänner också kan läsa om den hjärtevärmande historien!