Mannen med alzheimer skriver kärleksbrev till frun. Nu berörs en hel värld av hans ord.

Jag har flera vänner som har släktingar som har drabbats av alzheimer och jag kom att tänka på dem lite extra mycket i dag eftersom det är internationella Alzheimerdagen. Och sedan kom jag över det här fina brevet. Det är en man som har alzheimer som skriver ett kärleksbrev till sin fru och tackar ödmjukt för allt, skriver El País. Det är skrivet på ett sätt som gör det omöjligt att inte bli berörd. Sedan spelar det ingen roll att brevet är fiktivt, det är skrivet av journalisten Jesús Espada och han vann tävlingen III Concurso de Cartas de Amor med den här texten. Jag tycker inte att det gör något att brevet inte är på riktigt, för det är så verkligt. Det berör mig så djupt och jag har svårt att hålla tillbaka tårarna. Det påminner mig om hur viktigt det är ta hand om varandra och ta tillvara på varje sekund i livet.

Här är brevet översatt till svenska:

Kära Julia:

Jag skriver nu, medan du sover, ifall det inte är jag som vaknar bredvid dig.
Under de här resorna fram och tillbaka spenderar jag mer och mer tid på den andra sidan. Vem vet? Jag är rädd att det inte finns någon återvändo.
Om jag i morgon inte kan förstå det här som händer med mig. Om jag i morgon inte kan säga hur mycket jag uppskattar ditt engagemang, allt du gör för att vara vid min sida och för att göra mig lycklig trots allt. Precis som alltid.
Om jag i morgon inte är medveten om det du gör. När du sätter små lappar vid varje dörr så att jag inte ska blanda ihop köket med toaletten, när du gör att vi skrattar åt att jag har tagit på mig skorna utan strumpor, när du gör allt möjligt för att hålla våra samtal vid liv trots att jag tappar bort varje mening, när du kommer fram bakom mig och viskar namnet på ett av våra barnbarn, när du svarar mig snällt när jag fått ett av mina utbrott. För det och för så mycket. För om jag i morgon inte kommer ihåg ditt namn, eller mitt. Om jag i morgon inte skulle kunna tacka dig. Om jag i morgon, Julia, inte skulle ha möjlighet att säga, även om det är en sista gång, att jag tycker om dig.
Din för alltid.
T.A.M.R

Här är orginalbrevet:

Dela gärna brevet med dina nära och kära om du också blev berörd.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna