Mannen onanerande framför 15-årig flicka på tåget – då tog hon till en oväntad hämnd

En 15-årig flicka tvingades se på när en vuxen man plötsligt började att onanera framför henne på pendeltåget mellan Södertälje och Stockholm. Flickan blev chockad över händelsen, men hann ändå tänka ut vad hon skulle göra för att mannen inte skulle komma undan ostraffat. Nu kan det leda till att han fälls för sexuellt ofredande. 

Det var i lördags kväll som en 15-årig flicka fick vara med om en obehaglig upplevelse på pendeltåget från Södertälje centrum till Stockholm. Hon satte sig längst bak i ett av tågets vagnar, snett emot en man som hon inte reflekterade särskilt över. 

När tåget passerat Östertälje drog mannen fram sitt könsorgan ut byxorna och började onanera mitt framför flickan. 

15-åringen blev chockad och flyttade på sig, men innan hon gjorde det tog hon ett foto av mannen för att han inte skulle komma undan ostraffat. Sedan ringde hon sin pappa. 
– Jag blev arg och upprörd. Hon ska kunna åka pendeltåg utan att bli sexuellt ofredad, säger han till Aftonbladet

Pappan gjorde en polisanmälan, men för att kunna identifiera den misstänkte la han ut bilden på Facebook för att få fram ett namn. Dock blev reaktionerna så starka att pappan tog bort bilden. 
– Det började spåra ur. Det var inte det syftet jag hade, jag ville bara komplettera polisanmälan – inte att det skulle skapas en medborgargarde, säger pappan till Aftonbladet.

Foto: TT

Tove Sparf som är inspektör och utredare på ungdomsgruppen hos polisen, säger att händelsen är rubricerad som sexuellt ofredande. I nuläget finns en misstänkt, men hon säger att det krävs ytterligare bevis för att höja misstankegraden. 

Sånt här gör mig så arg. En ung tjej ska kunna åka tåg ensam utan att bli utsatt för sånt här. Dela gärna för att uppmärksamma fallet så att inte fler råkar ut för samma sak. 

 

 
 

Läs mer om...