Mannen ser 89-åringen dra en tung glassvagn – då tar han ett kort som förändrar allt

En främlings öppna öga kan göra underverk för en annan människa.

Just det skedde när Joel såg en gammal man dra en tung glassvagn.

Han såg på mannen och tog ett kort som han lade ut på internet. Men han hade ingen aning att deras vägar skulle mötas igen.

En dag när Joel var ute och körde sin bil fick han se någonting som fångade hans öga.

En gammal man, 89-årige Fidencio, som drog en glassvagn. Joel visste inte vem mannen var men bara av att titta på honom såg han att han vara trött, ja faktiskt helt utmattad. 

Bildkälla: Skärmdump/Fox32

Joels hjärta gick sönder. Att en så gammal man, långt efter han borde ha pensionerat sig, arbetade så hårt inte kunde få njuta av livet i stillhet. Joel tog fram sin kamera och tog ett kort på den gamla mannen innan han stannade bilen, gick fram till mannen och köpte glass för 500 kronor för att sedan åka iväg. 

Men bilden av Fidencio var kvar i Joels hjärta, och kamera. Han bestämde sig för att starta upp en fond på internet där vem som helst kunde skänka pengar till den 89-åriga mannen. Målet var att samla ihop 30.000 kronor – men bara några dagar senare skulle han få sig en chock.

Bildkälla: Skärmdump/Fox32

Människor hade flitigt skänkt pengar och plötsligt fanns det över 140.000 kronor, en summa som en tid senare skulle öka till över en kvarts miljon kronor. Men det var inte förrän då han fick höra om Fidencios liv, en historia som krossade hans hjärta.

Fidencios dotter hade försörjt honom och hans fru efter de pensionerat sig, men efter en tid avled deras dotter. Då Fidencio och frun tog hand om hennes döttrar och deras barnbarn var han tvungen att börja jobba igen och ge sina barnbarn de bästa förutsättningarna i livet.

Bildkälla: Skärmdump/Fox32

Han slet i över 12 timmar per dag i 23 år med sin glassvagn och vanligtvis fick Fidencio inte ihop mer än 500 kronor per dag, en summa som blev svår att försörja fyra personer. 

Men tack vare att Joel såg Fidencio stå där vid vägkanten med sin glassvagn och bestämt sig för att hjälpa honom kunde han resten av livet njuta av den pension han borde ha fått för länge sedan.

– Det här visar att vi är likadana, oavsett var på jorden vi befinner oss. Vi är alla människor. Alla vill ha en historia med ett fint slut, säger Joel till Fox32.

Bildkälla: Skärmdump/Fox32

Den här historien gjorde mig så varm i hjärtat. Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook för att hylla Joels fina initiativ!