Mannen ska bara ta patienten till sitt rum – då avslöjas hans avsikter av gömd kamera inför alla

Det finns något vackert med musik som talar till oss på en primär nivå långt under vårt dagliga medvetande. Vi associerar med det, det får oss att skratta och gråta. Det gör oss modiga och reflekterande. Det är väldigt lite som bra musik inte kan göra när det gäller att förbättra en situation.

En väl vald melodi kan vara det perfekta motgiftet för stress eller ångest. Det perfekta verktyget för att ge ett oroligt sinne tillfredsställande. Bara fråga Lindon Beckford, en patienttransportör vid Beth Israel Deaconess Medical Center i Boston. Han har sjungit sedan han var en pojke och för honom är det inte platsen som är viktig, bara han kan ge något till världen och sig själv med sin röst.

Bildkälla: Youtube/STAT

Lindon Beckford har sjungit sedan barnsben

Beckford har sjungit så länge han kan komma ihåg, men inte ens han själv kunde ha förväntat sig den reaktionen han fick när han sjöng för de patienter han transporterade.

”Jag sjöng alltid på jobbet. Jag sjöng alltid som barn när jag växte upp, så det var bara en naturlig grej. Det var mer för en tröstande grej”, sa Beckford.

”… Så det gjorde jag bara för att trösta mig, men plötsligt förstod jag att folk lyssnade på mig.”

Bildkälla: Youtube/STAT

Efter att ha insett att hans sång hjälpte, började Beckford att föra in det i sin rutin. Han har arbetat på samma sjukhus i över 30 år och tagit chansen att genomföra alla slags tekniker för att lindra oro hos oroliga patienter.

Han förklarade:
”Det beror på samtalet jag har med personen… är patienten i smärta? Vilken låt kan jag sjunga för att lätta dem?”

”I slutet när jag får dem lugna eller tillbaka till sitt rum, kommer de för att berätta för mig,  ”du vet, du gör den här resan här så mycket lättare på grund av din sång”.”

För Beckford är det helt enkelt ett uttryck för något han vet och älskar. För hans patienter kan det där emot göra en värld av skillnad.

Beckford hyllas av patienterna

”Jag kommer ihåg den första gången en patient åker med mig. Jag tog henne med till kattlaboratoriet, och hon började göra harmonier för vad jag sjöng, jag kände bara ” åh ”, det var så fantastiskt, ” wow ”, och sedan dess hände det några gånger,” sa Beckford.

Det är uppenbart för alla att se att Beckford bryr sig mycket om de människor han transporterar. I den tid då de kan vara förvirrade eller oroliga, osäkra och ibland rädda, är hans röst en lugnande följeslagare som låter dem veta att allt kommer att bli bra. Det finns få saker som är så ovärderliga som det.

Titta på videon nedan för att höra vad Beckford sjöng:

Lindon Beckford, vilken hjälte du är!
Sprid gärna vidare hans röst för att hedra hans fina insatser!