Mannen tar en selfie utan att inse att den avslöjar hans brott – kan du se varför?

Om du tar en bild på dig själv, en så kallad ”selfie”, så fokuserar du förmodligen mest på ditt ansikte och inte så mycket på bakgrunden, det gör i alla fall jag. Men efter att ha läst det här kommer jag att vara betydligt mer uppmärksam på allt som finns i bilden, det var nämligen bakgrunden på en selfie som kostade en man dyra böter.  

Det var dagen innan Pete Hemsley skulle gifta sig som han fick en samtal från polisen efter att de sett hans selfie. 

Samma dag hade Pete publicerat en närbild på sig själv på Twitter, utan en tanke på att det bilden fångade visade att han bröt mot lagen, kan du se varför? 

Twitter @Geordie_aviator

”Sista kvällen som singel. I morgon är jag en gift man. Läskiga tider. Kan inte bärga mig inför att få gifta mig med min vackra prinsessa”, skrev Pete på Twitter. Men kärlekshälsningen kom att kosta honom flera tusen kronor. 

I Storbritannien är det olagligt att köra bil och ta en selfie samtidigt på grund av skaderisken, så när polisen blev varse om bilden svarade de mannen: 
”Vi fick ingen inbjudan till den stora dagen men vi skickar en liten gåva i alla fall. Till ett värde av 2 300 kronor och sex prickar”, det berättar brittiska Metro. 

Polisen ska även ha twittrat om att det är människor som Pete som kan förstöra andras liv genom sin dumhet, då det är livsfarligt att släppa fokus från vägen för att fota sig själv, detta enligt Metro.

Att bli bötfälld på 2 300 kronor för en selfie känns inte så roligt, men polisen gjorde det av trygghetsskäl för andra människor. Dela gärna om du tycker att det är rätt att föraren straffas om han/hon fotar sig själv under bilkörningen.