Mannen tog sig för bröstet och föll livlös till marken. Nu hyllas Polisen för sitt agerande och inspirerande inlägg på Facebook.

Varje dag utför vår svenska polis och vårdpersonal mirakel. Ibland handlar det om en tioårings stulna cykel, andra gånger om är det betydligt allvarligare än så. Det här är människor som skyddar och räddar liv. På söndagsmorgonen publicerade Polisen ett inlägg på sin Facebook-sida där man berättar hur de varit med och räddat livet på en man som precis fått en hj’ärtattack. I all sin enkelhet illustrerar inlägget den livsvgörande funktion våra män och kvinnor i uniform utför varje dag. Sedan inlägget publicerades har tusentals gillat eller delat texten. Läs inlägget och dela gärna detta vidare så att dessa hjältar får den uppmärksamhet de förtjänar!

Så här skriver polismannen:
Vid mitt skrivbord sitter en bild på en äldre man med skrattrynkor. Han ser stolt ut. Bredvid sig har han sin fru, sina barn och två barnbarn. Vid bilden sitter en handskriven lapp där han har skrivit: ”Tack för att ni gav mig ytterligare år med min familj”.
Det här hände en sommardag för några år sedan. Skärgårdsbåtarna hade lagt till vid Strömkajen i Stockholm och människor samlades för att stiga på. Solen stod högt på himlen. En man i 65-årsåldern promenerade över ett övergångsställe när han plötsligt stannade till, tog sig för bröstet och föll livlös till marken.
Jag satt på polisstationen och åt frukost med mina kolleger när larmet kom. Vi kastade oss in i bilarna och var snabbt på plats, före ambulans och räddningstjänst. När jag såg mannen som låg likblek och stilla på marken visste jag att det handlade om sekundrar. Vi påbörjade hjärt- och lungräddning och tog fram hjärtstartaren medan människor som egentligen skulle kliva på båtarna flockades runt oss. Det var som att tiden stod stilla.
Vi hann ge honom två elstötar i bröstet medan vi fortsatte med hjärt- och lungräddning. Tillslut fick vi igång hjärtat. Sedan kom ambulans och räddningstjänst och vi fortsatte att arbeta på plats tillsammans.
/Peter Polisinspektör (f.d. ambulanssjukvårdare)

Att rädda ett hjärtaVid mitt skrivbord sitter en bild på en äldre man med skrattrynkor. Han ser stolt ut. Bredvid sig…

Posted by Polisen on Saturday, February 13, 2016

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.