Mannen vägrar äta i samma rum som 5-åringen. Men servitörens svar hyllas nu av hundratusentals.

Femåriga Milo och hans familj besökte en restaurang i Houston i Texas. Men upplevelsen blev inte riktigt som de hade tänkt sig.

Milo och hans familj hade precis satt sig för att äta på sin favoritrestaurang i Houston. De åt där ofta, men just den här gången skulle deras upplevelse inte bli lika trevlig som den brukade.

Bildkälla

milo3

Ytterligare en familj satt vid bordet bredvid dem, och efter en stund ropade de på servitören Michael Garcia och klagade på Milo. De ville bli flyttade till ett annat bord, eftersom Milo förde för mycket oväsen och gjorde konstiga ljud. Milo har Downs syndrom, och det här verkade besvära den andra familjen.

Bildkälla

milo1

Servitören flyttade familjen till ett annat bord och hoppades att det hela skulle vara överspelat. Men pappan i familjen var fortfarande inte nöjd.
– Speciella barn behöver vara speciella någon annanstans, sa han.

Mannens barn satt bredvid och hörde vad deras pappa sa, och nu tog servitören Michael Garcias känslor överhand. Att be att få bli flyttade till ett annat bord är en sak, men han tolererade inte att mannen uttryckte sig så där om Milo. Trots att han riskerade sitt eget jobb valde han att avvisa familjen från restaurangen. Han vägrade servera dem.

Efteråt blev Michael hyllad som en hjälte och han har till och med fått medverka i TV och berätta om händelsen.

Bildkälla

milo2

Milos mamma Kim är glad över servitörens agerande.
– Hurra för människor som Michael, som inte bara älskar Milo som han är – en pojke med downs syndrom – utan också står upp för honom oavsett vad.

Jag kan inte annat än att hålla med! Vilken insats av servitören. Det behövs fler människor som honom!

Här nedan kan du se en längre tv-intervju med servitören Michael.

Publicerad av Newsner Familj, gilla oss gärna: