Mannens hus är en plats för de som ska dö – över 10 barn har varit i hans hem

Det finns personer i denna värld som ger oss hopp och tro om mänskligheten. Personer som är strålande stjärnor på den mörka himmel som får symbolisera vår planet år 2017.

En av dem stjärnor som lyser allra starkast är Mohamed Bzeek.

Vissa människor har ett så stort hjärta att det verkar omöjligt. En av dessa är en man med stort yvigt skägg, som heter Mohamed Bzeek. Han har tagit sig an en alldeles speciell uppgift här i livet: Att ta hand om dödssjuka barn som blivit övergivna av sina föräldrar. Normalt skulle dessa barn få avsluta sina liv på ett sjukhus, ensamma och övergivna – men tack vare Mohamed får de den kärlek, styrka, värme och glädje som de förtjänar.

mohamedbild
Youtube

En stor del av Mohameds empati för dessa barn skapades när han var 62 år gammal och drabbades av cancer. Inför behandlingen var han tvungen att åka till sjukhuset helt själv, då hans fru gått bort och hans son är handikappad. Han beskriver själv hur han kände sig fullständigt övergiven och ensam – precis som alla de övergivna barn som dagligen besöker sjukhus. I klippet nedanför pratar Mohamed om sin upplevelse som cancerpatient där på sjukhuset; om hur han fick upp ögonen för dessa barn och deras känslor av total ensamhet. 

Jag hoppas att alla tar sig en titt – för vi behöver fler som Mohamed på vår jord.

Han är verkligen en person med ett hjärta av guld, Mohamed. Genom honom får barnen den trygghet, lycka och glädje som de annars inte fått. Han blir en gnista av hopp i den skrämmande och mörka natten som de annars tvingats möta ensamma och övergivna. Om fler människor vore som Mohamed hade världen varit en varmare plats. Nu sprider vi hans inspirerande resa för att göra världen till en bättre plats – för ingen kan göra allt, men alla kan göra något.