Mannens osjälviska gest mot kvinnan på parkeringen hyllas av tusentals.

Vardagshjältar finns överallt. Kanske är någon du sitter bredvid på bussen en hjälte, kanske din kollega eller kanske du själv. Man behöver inte vara brandman eller läkare för att utföra hjältedåd. En hjälte kan också vara någon som gör något litet för en främling. Quintin Conway är en sådan hjälte.

Vi vet alla hur det känns att ha en dålig dag. Det behöver inte ens vara något speciellt som har hänt – ibland känner man sig bara på dåligt humör eller kanske är lite ledsen. Det var precis en sådan dag som Quintin hade häromdagen. 

Han hade varit och handlat och uträttat lite ärenden. När han var på väg ut från parkeringen la han märke till en kvinna i 60-årsålden som satt och läste i en bil längre bort. Kvinnan hade inget hår på huvudet.

Quintin hade aldrig sett henne förut, och han visste inte varför hon var flintskallig. Men han förstod att hon hade mer problem i sitt liv än vad han hade. Plötsligt fick han en känsla av att han var tvungen att göra något för den här kvinnan. Han vände bilen och körde tillbaka in på parkeringen. Han bestämde sig för att gå tillbaka till affären och köpa blommor till henne.

Han mådde fortfarande dåligt själv, men valde ändå att göra det här för en total främling.

I videon här nedan berättar Quintin om händelsen och kvinnans reaktion när hon fick blommorna. Han berättar att han egentligen inte ville spela in den här filmen, men jag är glad att han valde att göra det. Nu har över tre miljoner människor sett videon och Quintin hyllas som en hjälte.

Filmen är en påminnelse för oss alla om hur viktigt det är att vi har perspektiv i livet. Vissa av våra problem är större än andra, men om vi alla försöker hjälpa varandra när det är svårt så kommer världen bli en bättre plats.

Dela gärna Quintins film med dina vänner så att fler kan höra hans berättelse.

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna