Mannens snabba agerande mot flickan är en livsviktig läxa för oss alla

Redan från när vi var små fick vi lära oss vikten av att kunna första hjälpen, oavsett om det handlar om att någon satt mat i halsen eller hjärt-lungräddning. 

För den här mamman skulle matstunden i spanska Cadiz utvecklas till en mardröm när hennes dotter satte någonting i halsen.

Men precis då skulle en ängel uppenbara sig på promenadsträckan utanför – och agera direkt för att rädda hennes liv.

Det var via Facebook som den spanska polisen la upp en övervakningsfilm från en restaurang i staden Cadiz. En mamma sitter med sin dotter och äter vid ett av borden ute på gatan, när det otäcka inträffar.

Plötsligt flyger mamman upp när hon ser att dottern beter sig konstigt. Någonting verkar ha fastnat i hennes hals – och mamman får panik. Hennes barns liv är i fara.

Bildkälla: Facebook

Mamman, med hjälp av en annan person lyfter upp den lilla flickan och försöker göra vad de kan för att få ut matbiten ur munnen, men det verkar inte ge några resultat. Det är då den räddande ängeln, i form av en polis ur tjänst, dyker upp.

Polismannen springer tillsammans med en annan man fram till mamman och tar det lilla barnet i sin famn. Han tar ett fast grepp om hennes mage och utför Heimlichmanövern, en metod för att snabbt få ut matbiten som täpper för luftstrupen. 

Bildkälla: Facebook

Efter flera försök och hårda tryck börjar hon äntligen hosta, spottar ut matbiten ur munnen och kastar sig i armarna på sin lättade mamma.

Tack vare att polismannen agerade så snabbt, och framför allt visste hur det skulle gå till när en människa satt någonting i halsen, räddade han troligtvis ett liv den där kvällen. Klippet som du kan se i spelaren här nedan visar än en gång att första hjälpen, och kunskapen om hur man ska agera, kan rädda liv.

Det här var verkligen en tankeställare för mig och jag kommer söka upp första bästa första hjälpen-kurs. Överväg gärna att dela artikeln vidare så vi fler uppmärksammas på hur livsavgörande det kan vara.