Mannerströms ilska efter förbudet mot pensionärernas vinklubb – nu griper han in

I 15 år har Allégården i Göteborg haft vinprovning för de äldre.

Men nu sätter kommunen ned foten och stoppar allt.

Det har fått stjärnkocken Leif Mannerström att koka av ilska – och nu griper han in.

Nu erbjuder han sig att betala alla tillstånd för föreningen

– Jag gör det med glädje. Jag kan komma dit och laga lite mat, man ska inte dricka på fastande mage, säger han enligt Expressen.

Newsner har tidigare berättat om vinprovningen på Allégården i Haga, Göteborg. Kommunen anser att tillstånden saknas och att det nästan rör sig om en ”svartklubb”.

Det fick Leif Mannerström att rasa.

– När man är inne och ­petar i pensionärernas liv, då blir jag så arg. Är det ­inte bättre att just Göteborg som ligger efter med maten för äldre ägnar sig åt att förbättra den i stället?, sa han då. 

Nu har Mannerström varit med i SVT Opinion live och debatterade med kommunen.

– Först blev jag förbannad när de kallade det för svartklubb, jag vet vad en svartklubb är. De kan man se till att stänga istället. Här är det pensionärer som träffas och har trevliga kvällar under fantastisk ledning så slår man ner på detta, säger han i programmet enligt Expressen.

Mannerström erbjöd sig också att betala alla tillstånd för att få servera vin för pensionärsföreningen samt att komma förbi och laga mat till dem.

Vinföreningen kan mycket väl bryta mot lagen. Men borde inte vara okej för äldre att träffas och dricka lite vin? Dela om du håller med Leif Mannerström! 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna