Marcus hörde tonåringarna håna någon på toaletten – då gjorde han det enda rätta

Civilkurage är något man skulle önska att fler hade. En av de som många borde ta lärdom av är Marcus Pass från Tennessee i USA. När han fick höra hur några tonåringar skrattade åt en hjälplös person på en offentlig toalett reste han sig och gjorde det enda rätta.

Marcus Pass satt och åt sin lunch på ett fik när han hörde hur några tonåringar skrattade åt en äldre man som inte kunde komma upp från toasitsen inne på herrarnas. Marcus reste sig upp och gick in på den offentliga toaletten med flera bås för att kolla vad det var frågan om. Därinne hörde han hur en man satt och grät. 

”Jag frågade honom om han var okej. Han svarade att hans ben var för svaga för att kunna resa sig, och att han lämnat sin käpp vid dörren.
Jag bad honom låsa upp och hjälpte honom att dra upp byxorna. Han hade på sig en keps som visade att han var Vietnamveteran. Han gav mig en kram och berättade att han var 69 år och att det här var det mest pinsamma som hänt i hans liv. Han hade tårar i ögonen.
Jag skakade hans hand, tackade honom för allt han gjort och gick med honom ut i lobbyn och tvingade tonåringen att be honom om ursäkt.”, skriver Marcus Pass på sin Facebook där han delade med sig av händelsen.

Marcus Facebookinlägg har nu delats över 46 000 gånger och hyllats över hela världen. 
”Du ska inte vara en skitstövel mot främlingar.”, skriver han.

Facebook/Marcus Pass

Förutom att hjälpa den äldre mannen fick Marcus ut sin budskap om att visa hänsyn och sympati för andra istället för att håna dem. Dela gärna om du tycker att fler borde lära av Marcus.