Margaret går bort, då dekorerar barnen hela kyrkan med mormors lapptäcken

Att förlora någon vi älskar är alltid lika jobbigt, och saknaden är lika stor. Även om sorgeprocessen är tung kan de också vara en tid som får oss att reflektera över det som är viktigt i livet och vi får spendera ovärderlig tid med vår familj.

Margaret Hubl dog 89 år gammal, och lämnade efter sig både barn och barnbarn.

Under hela sitt liv hade Margaret haft ett stort fritidsintresse, att göra lapptäcken. För att hedra henne på hennes begravning ville familjen ge åter all den kärlek som hon spridit under hela deras liv.

Alla barn och barnbarn hade fått lapptäcken när de flyttat hemifrån för att hålla sig varma, men vad som avslöjades på begravningen hade ingen kunnat föreställa sig.

Det stora antalet lapptäcken Margaret lyckats göra under sin livstid var överväldigande.

Hennes barnbarn Christina Tollman var speciellt förvånad, när det skulle hedra sin Margaret under begravningen ville de visa upp alla lapptäcken de tillsammans fått genom åren, och när de började hänga täckena över kyrkbänkarna såg det hur många det faktiskt var.

Margaret fick tre egna barn, men efter att hennes sons fru dött tog hon även hand om hans fem barn tillsammans med sin man Henry.

Det är sällan vi har någonting som är handgjort hemma längre, mer och mer masstillverkas på fabriker, och det är både dyr och ovanligt att någon tillverkar någonting för hand.

Facebook/ChristinaTollman

Det var först efter att Margaret hade gått bort som alla förstod hur mycket kärlek som låg bakom varje lapptäcke.

Detta är verkligen en tankeställare och en ögonöppnare för mig. Vi måste stanna upp och spendera mer tid med våra nära och kära. En dag är det för sent, och den tiden går aldrig att få tillbaka.

Även i denna sorgens tid, kommer Margarets familj alltid ha någonting som påminner dem om henne, någonting de kan vira in sig och värma sig med.

Dela gärna denna artikel med vänner och familj, för att berätta hur mycket de betyder för dig.