Maria, 35, föddes med ovanlig sjukdom – ser ut som att hon är 9 månader

Maria Audete do Nascimento föddes 7 maj 1981 i Brasilien. Idag är hon alltså 35 år gammal.

Men på grund av en ovanlig sjukdom ser Maria inte ut att vara äldre än 9 månader.

Sjukdomen gjorde att Maria stannade i växten både psykiskt och fysiskt när hon var liten. Trots det älskar hennes pappa och styvmamma henne precis som hon är – och anser att hon är en gåva från Gud.

När man ser Maria ser hon ut precis som vilket barn som helst. Hon är nyfiken, leker, älskar att äta godis och skrattar. Men Maria är inte som andra barn. Hon är nämligen 35 år gammal. 

Läkarna tror att Maria drabbades av en allvarlig och ovanlig form av hypotyreos vid födseln, vilket skapade en brist på sköldkörtelhormon. Sjukdomen gjorde att hon stannade i utvecklingen vid 9 månaders ålder.

Tragiskt nog skulle Marias sjukdom kunnat bli behandlad om hon hade fått rätt typ av vård när hon var liten. Men det blev inte så.

Idag bor Maria med sin pappa och styvmamma i ett lerhus i Ceara i Brasilien. Hennes mamma dog för 13 år sedan, men styvmamman har tagit Maria till sitt hjärta.

Trots att Marias situaion är så svår så är hon omgiven av kärlek. Styvmamman har tagit hand om henne sen hon gifte sig med pappan och ser det som sin livsuppgift att vara mamma till Maria. Hon ser dottern som en gåva från gud.

Maria får idag gratis behandlingar på den medicinska avdelningen på Ceara Universitet, så hon kan lära sig gå och prata bättre.

Vilken kämpe hon är! Jag är glad att Maria har människor som älskar henne omkring sig, för att väga upp allt det hemska som hon varit med om.  

Här nedan kan du se en film om Maria.

Dela gärna den här historien med dina vänner om du också blev berörd av Marias öde.

Publicerad av Newsner familj