Maria, 67, fastnade med permobilen i snön – då grep en vardagshjälte in

När snön öser ner och plogbilen inte hinner ploga så kan det vara svårt att komma fram på gatorna. För 67-åriga Maria Larsson som sitter i permobil är det extra besvärligt.

Efter det kraftiga snöfallet i Stockholm i lördags var gatorna snötäckta och Maria hade mycket svårt att komma fram. Då dök en räddare i nöden upp – en okänd plogbilsförare avbröt sitt arbete för att ploga och sanda en väg åt Maria.

– Det han gjorde var helt enastående, säger hon till Aftonbladet.

Det var en bekant till Maria som fick syn på plogbilen och frågade föraren om han kunde tänka sig att ploga trottoaren så Maria kunde komma fram.

Och det gjorde han utan att tveka.

Plogbilsföraren avbröt det han höll på med och körde istället på trottoaren framför Maria.

– Han körde och sandade samtidigt medan jag åkte långsamt efter. Han plogade i flera kvarter, ända ner från mig till Götgatan. Det var en ganska lång bit som han plogade, berättar Maria.

Flera personer blev vittnen till händelsen och Maria säger att hon kände sig lite som en kunglighet när hon åkte fram med personlig plogbil framför sig. 

Hon berättar också att hon tycker att de som plogar får oförtjänt kritik från människor som inte tycker att de är snabba nog.

– Folk säger inte att de gör något men så är det inte. Det han gjorde var helt enastående.

Vad fint gjort av chauffören! Dela gärna den här artikeln för att hylla alla hjältar som jobbar med snöröjning där ute.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna