Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Maria räddade ett övergivet spädbarn genom amning. Nu vill hon ha hjälp att hitta barnet igen.

Höggravida Maria Kristensen var på semester i Turkiet med sin man Kent och deras son 2012. När de satt i en taxi för att påbörja resan hem till Danmark fick de se ett litet knyte i vägkanten. De tyckte att de såg ett litet barn där i och bad taxichauffören vända tillbaka. Det var en otrolig tur att de gjorde det.

Invirad i en filt låg ett livlöst spädbarn, max en dag gammal. Det var 40 grader varmt ute och Maria lyfte genast in barnet i taxin och slog på luftkonditioneringen. Hon och hennes man hjälptes sedan åt att kyla ner barnet med en vattenflaska.

Men det fanns inget liv i flickan och hon reagerade inte alls. Maria, som själv var höggravid, förde då barnet till sitt bröst. Försiktigt pressade hon ner mjölk i munnen och då vaknade flickan äntligen till liv.

– Efter ett tag började hon ta bröstet. Hon åt och åt. Sedan blev det liv i hennes ögon. Hon var fortfarande ganska blodig, hon kan max ha varit en dag gammal. Hon hade papper runt navelsträngen, berättar Maria för danska Ekstrabladet

Taxichauffören körde dem till polisstationen där de lämnade barnet. Efter att ha undersökts på sjukhus konstaterades det att hon var oskadd. Det var först på flygplanet hem till Danmark som Maria verkligen förstod vad hon hade gjort.

– Hon hade inte överlevt om fel bil passerat förbi. Hon skulle inte ha haft styrkan att dricka ur en nappflaska. Det var som om det var meningen att vi skulle åka förbi, berättade hon för Ekstrabladet.

Maria och hennes man uppmärksammades i flera danska tidningar i juni 2012. Den här artikel är från Ekstrabladet.

artikel2

Nu, tre år senare, vill Maria komma i kontakt med flickan som fått namnet Ceren. Maria Kristensen är nu 28 år gammal och hennes yngste son, Mathias, bara några veckor yngre än den lilla turkiska flickan.

– Varje år vid den här tiden jag tänker på henne. Det skulle vara kul att höra vad som hände med henne och adoptivfamiljen som tog henne, säger Maria till Ekstrabladet.

Maria funderar på att skriva en annons och lägga ut i turkiska medier för att få kontakt med familjen som tar hand om barnet.

– Jag vet att det låter som en amerikansk film, men jag kan inte låta bli att tänka på det.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Maria Kristensen var højgravid med sit andet barn, og da hun fra en taxa så en lille, lyserød bylt i vejkanten, fik hun taxachaufføren til at stoppe bilen.

Posted by Ekstra Bladet on den 28 juli 2015

Jag hoppas att lilla Ceren mår bra, och att Maria kan komma i kontakt med henne!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna