Marika mobbades för sina födelsemärken – nu vill hon hjälpa andra

Mobbning är något av det värsta jag vet. Jag har själv sett det när jag gick skolan, och jag vet hur ont det kan göra.

Marika Nagy från Tyskland blev mobbad hela sin uppväxt eftersom hon såg annorlunda ut. Hon är född med hundratals stora födelsemärken över kroppen. 

Men som tur är kunde hon resa sig igen, tack vare sitt intresse för skådespeleri. Hon hoppas nu kunna arbeta som skådespelare professionellt och på så sett hjälpa andra som blivit mobbade.

Marika Nagy föddes med födelsemärken över 60 procent av kroppen. Läkarna var oroliga att hon skulle utveckla hudcancer och opererade bort flera stora märken från hennes kropp. Totalt fick Marika genomgå sju operationer.

Operationerna gick bra, men ju äldre Marika blev desto fler märken växte fram i hennes ansikte, på hennes armar och ben. Hon så inte riktigt ut som andra barn och blev mobbad i skolan under flera års tid.

”Jag hade det svårt i skolan och hade inte så många vänner. Flickorna stängde in mig i ett hörn i korridoren och kallade mig ful. Ibland puttade de och sparkade på mig.” berättar hon för Daily Mail.

På grund av mobbningen frick Marika ett väldigt dåligt självförtroende.

Men allt skulle förändras när hon började i skolans teaterklass. Plötsligt såg Marika sig själv i ett annat ljus.

Källa: Twitter

”Jag älskade teaterklassen, eftersom jag kunde vara någon annan för en stund. I några timmar var jag inte Marika med födelsemärken. Jag var istället lycklig, eller intressant, eller rolig.” berättar hon.

”Fake it until you make it” brukar man säga. Så var det även för Marika. Plötsligt behövde hon inte spela glad och lycklig längre – hon var glad av sig själv. Teatern hade gett henne självförtroende och det dröjde inte länge innan hon hade lärt sig älska sin kropp precis så som den var.

Idag är Marika 19 år och bor i Manchester. Hon drömmer om att bli filmskådespelare och hoppas kunna bli en förebild för barn och ungdomar med dåligt självförtroende. Hon vill visa dem att det går att lyckas även om man är annorlunda.

Tycker du också att Marika är vacker precis som hon är? Dela gärna den här artiklen med dina vänner.

Förhoppningsvis får vi se henne i filmer i framtiden! Lycka till Marika!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna