Marissa föddes med groteska märken över hela kroppen, 28 år senare känner inte ens läkarna igen henne

När Marissa Dees föddes fick hennes föräldrar en chock.

Hela hennes rygg var täckt av svarta och lila födelsemärken.

Hon led av en allvarlig hudsjukdom och livshotande sjukdom.

Men idag, 28 år senare, går det inte att känna igen henne.

Som förälder finns det inget värre än när ens barn far illa, blir sjuka eller mår dåligt. När Marissa Dees kom till världen för 28 år sedan, fick hennes mamma och pappa en chock.

Deras lilla dotter var täckt av svarta och lila konstiga födelsemärken. De konstiga märkena visade sig vara den allvarliga hudsjukdomen kongenitala melanocytära nevus, som kan vara livshotande. 

inne2
© Bildkälla: Youtube

Sjukdomen är väldigt ovanlig och leder till stora hudförändringar, som löper stor risk för att utvecklas till cancer.

Marissa Dees, från USA, var täkt av märkena från nacken ner till rumpan.

Men nu, 28 år senare, ser Marissa annorlunda ut. Hon har kämpat sig igenom över 30 olika operationer, för att avlägsna märkena på huden, uppger The Daily Mail.

inne1
© Bildkälla: Youtube

– Mina födelsemärken går under hunden, de omsluter ben och muskler. De kan leda till cancer, så därför har jag försökt att ta bort så många va dem som jag kan, säger Marissa till The Daily Mail.

Som barn blev hon mobbad för sin ”konstiga hud”. Men idag, som vuxen och tvåbarnsmamma, har hon bestämt sig för att visa upp sin kropp och prata om sjukdomen. För att höja medvetenheten och visa andra drabbade, att de inte är ensamma.

– Som barn blev jag retad för hur jag såg ut, och jag tyckte min kropp var pinsam. Jag hade alltid på mig kläder som täckte min hud, säger hon.

inne3
© Bildkälla: Youtube

Men med tiden och efter alla operationer så har Maria lärt sig att leva med sin kropp.

– Idag är jag stolt över alla ärren på min kropp. Jag vill inte skämmas för min sjukdom, utan att visa att jag är vacker som jag är. Jag hoppas även att andra som har samma åkomma, kan känna att de duger som de är, säger Marissa till The Daily Mail.

Idag är de största av märkena borta, tack vara alla operationen. Marissa vågar visa sin kropp och skäms inte längre för sitt utseende. Hon har mängder med ärr, efter alla ingrepp, men det är inget som hindrar henne från att leva sitt liv precis så som hon vill. 

inne4
© Bildkälla: Youtube

Modigt och starkt av Marissa att våga berätta och visa upp sin sjukdom, det borde hon hyllas för! 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

 
 

Läs mer om...