Maskerade skolungdomar gick till attack med stenar – polisen fick bära hjälm

Polis kallades till en skola i Hallsberg, då det larmats om att ett 15-tal ungdomar löpt amok och kastat sten på skolområdet. När polisen kom till platsen visade det sig vara värre än de trodde, och de beordrades att sätta på sig hjälmar för att närma sig ungdomarna.

Både skolpersonal och polis är skakade av händelsen, och nu har ett tiotal ungdomar gripits. 

Det var runt lunchtid under måndagen som SVT rapporterade om ett kaotiskt upplopp på Alléskolan i Hallsberg. Polisen larmades till skolan och möttes då av ett 15-tal ungdomar som kastade sten, och när SVT:S reportrar dök upp drabbades även de av stenkastningen. 
– Nu har vi ett tiotal gripna för våldsamt upplopp, säger polisens insatschef Mats Öhman till SVT.

Mats Öhman tror inte att ungdomarna hör till skolan, och i nuläget misstänker de att upploppet var en fortsättning på ett bråk som startade i fredags. 

Måndagens bråk eskalerade till en nivå som gjorde att skolchefen fick skicka ut ett meddelande till alla elever om att ta sig in i skolbygganaden omgående. De fick också lov att placera väktare vid varje utgång. 

När SVT pratar med skolchefen Marie Kilk är hon skakad och uppger att det finns en stor oro. Under dagen har dock ett tiotal ungdomar gripits. 

Skolan ska vara en trygg plats och det här ska inte få hända, därför vill Alléskolan att informationen når ut till alla så att de kan vara förberedda. Dela gärna för att uppmärksamma fler att vara på sin vakt, det kan hända på fler skolor.