Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Mataffären skaffade specialbygd kundvagn så att mamman kunde handla med sin rörelsehindrade son.

Gina Grants son Francis, 6 år gammal, lider av mitochondrial sjukdom och kan på grund av detta varken gå eller röra sig. Detta har i flera år medfört stora svårigheter när Gina ska åka och göra veckohandlingen på sin lokala matbutik tillsammans med sonen.

För att Gina skulle kunna ta med sig Francis när hon handlade var hon tvungen att antingen sätta honom bland matvarorna i kundvagnen eller skjutsa honom i hans rullstol medan hon samtidigt släpade med kundvagnen i andra handen.

Men då bestämde sig personalen i matbutiken för att göra något. Efter att ha samtalat med Gina bestämde de sig för att skaffa en specialgjord kundvagn till Francis.

– När jag kom in i butiken på fredagen förväntade jag mig samma tuffa utmaning som vanligt och att det skulle vara stressigt. Men då kom en ur personalen fram till mig och berättade att de hade en speciell kundvagn till oss, säger Gina till Irish Mirror.

Kundvagnen hade en specialgjord, vadderad, sittplats, stöd för huvudet samt ett säkerhetsbälte.

– Inte ens om jag hade vunnit på lotteri hade jag varit lyckligare. Det var otroligt, jag har inte kunnat sluta le sen den hände. Det var en så otroligt fin sak att göra, säger Gina.

Tack vare personalens fina insats har det nu blivit betydligt enklare för Gina och Francis att besöka matbutiken.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna