Mattias erbjuder gratis snöskottning till de som behöver: ”Uppskattningen är enorm”

De enorma snömängder som fallit i landets norra delar har satt alla snöröjare i hårt arbete. När det kommer till egna uppfarter och ingångar är det dock långt ifrån alla som har möjlighet att skotta. 

Mattias Westergren, från Umeå, ville erbjuda sin hjälp till de som inte själva kan eller har möjlighet att skotta snö. I ett Facebookinlägg utannonserade han därför sin tjänst, som är helt gratis. 

– Uppskattningen är enorm, säger han till Newsner. 

Mattias Westergren är 27 år och studerar vi Umeå universitet. Då han inte hade några studieuppgifter för stunden kände han sig rastlös och funderade på vad han kunde hitta på.

När det slog honom att många behövde hjälp med snöskottning tänkte han att han kunde förena nytta med nöje. Förutom att göra andra en tjänst så skulle han få röra på sig, och dessutom träffa folk. 

– Det här är ett bra sätt att komma ut och jobba fysiskt och samtidigt hjälpa någon på traven, säger Mattias när SVT besöker honom i Umeå.

OBS: Bilden är en genrebild. Foto: Shutterstock

Stor efterfrågan

För att nå ut med sitt erbjudande skrev Mattias ett inlägg i en grupp på Facebook. Gensvaret blev enormt. 

– Det har varit fler än vad jag har hunnit med själv, berättar Mattias för Newsner. 

Foto: Privat

Det unika med Mattias tjänst är att han inte vill ha betalt för arbetet. För SVT berättar han att han jobbat med att skotta snö förr, och att den fysiska ansträngningen inte är några problem för honom. 

Mattias har inga kriterier för de han hjälper. Vem som helst får höra av sig om de behöver hjälp, och han skottar hos så många han hinner med. 

I Umeå där Mattias bor, är det i skrivande stund enormt mycket snö, och mer väntas komma. 

Hyllas på Facebook

Man kan minst sagt säga att efterfrågan på Mattias snöskottning är stor. 

– Det har kommit in jättemånga fina kommentarer som hyllar initiativet och uppskattningen är enorm, säger han till Newsner. 

“Ängel”, och “Finaste Mattias! Du är verkligen fantastisk och har hjärtat på rätta stället”, är bara några av de många hyllningskommentarerna Mattias fått på Facebook. 

När SVT frågar Mattias hur han ska orka med alla svarar han:

– Jo men jag orkar, jag är ung och frisk. Eller ja, ung, skrattar han. 

Såna här initiativ förtjänar att uppmärksammas. Dela gärna för att hylla Mattias.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required