Med bara månader kvar att leva får hon bröllopet hon alltid drömt om

När Leslie Rivera bara var 17 år gammal diagnostiserades hon med Leukemi, det var en aggressiv form och Leslie fick efter en tid veta att hon inte skulle överleva. Jag kan inte tänka mig något mer fruktansvärt, hon hade hela livet framför sig.

Ett par år tidigare hade hon på ett möte mot rasism i skolan träffat sitt livs kärlek, Daniel Mendez. De två var oskiljaktiga. Efter att Leslie slutat tagit studenten var hon så pass sjuk att den mesta tiden spenderades på sjukhus. Daniel fanns konstant vid hennes sida.

Någon rekommenderade Leslie till Make a wish foundation, en organisation i USA som liknar Min stora dag i Sverige. De hjälper svårt sjuka människor få sin högsta önskan uppfylld. Leslie hade bara en önskan, att få gifta sig med sin stora kärlek Daniel.

Hennes idol, bröllopsplaneraren David Tutera kantaktades och även han ville hjälpa Leslie att uppfylla hennes sista önskan. Han överraskade henne när hon stod i provrummet och provade ut sin bröllopsklänning. Lyckan var total. Hon skulle få den bästa dagen i hennes alldeles för korta liv.

Den stora dagen närmade sig och 21 november var det dags. Bröllopet som var inspirerat av Twilight-filmerna inkluderade både fotobås och chokladdoppade jordgubbar.

Dagen innan hade Leslie spenderat på sjukhuset för att få en blodtransfusion för att orka med bröllopet. Daniel fanns konstant vid hennes sida, hjälpte henne att gå och höll hennes händer under ceremonin. Bara veckor efter bröllopet dog Leslie.

Trots en hemsk historia är det fint att veta att hennes sista tid inte bara handlade om sjukhus och sjukdom utan att hon fick fokusera på något helt annat.

Dela gärna denna fina histora, kanske finns det någon som kan få sin sista önskan uppfylld.

Här kan du se en video om Leslies historia:

Publicerad av Newsner familj