Megans otroliga resa efter tragedin är en inspiration för oss alla.

Megan Torios stora dröm i livet var att en dag bli fitnessmodell. Och 2010 blev drömmen sann, efter flera års hård träning var hon i sitt livs form och hade till och med varit på omslaget till en tidning om träning. Dessvärre skulle hennes liv ta en oväntad och smärtsam vändning precis när hon nått målet hon så länge drömt om. Den 2:a juni 2011 hände något som för alltid skulle förändra hennes liv.

Megans pojkvän var nämligen våldsam och i ett plötsligt raseriutbrott slängde han ut henne ur en bil som färdades i över 100 kilometer i timmen. Megan klarade sig med livet i behåll med ådrog sig mängder av svåra skador: hon bröt sig rygg, skadade ryggmärgen och sitt nyckelben. Dessutom slets hennes blygdläppar av. Megan hamnade i rullstol och var helt förlamad från bröstet och nedåt.

Bildkälla: Megan Torio (Instagram)

Läkarna sa till henne att hon aldrig mer skulle kunna gå, något som krossade alla hennes drömmar om ett liv som fitnessmodell.

Hon genomgick flera operationer. Bland annat en för att sätta in metallplattor i sin skadade rygg och en annan för att reparera hennes skadade underliv.

Trots det hon gått igenom vägrade Megan ge upp. Hon återvände till gymmet fast beslutsam om att återigen bygga upp sin kropp och trotsa läkarnas dystra dom.

Bildkälla: Megan Torio (Instagram)

Och långsamt började hennes kropp svara på hennes ansträngningar. Musklerna blev starkare och gav henne energi att ta sikte på nästa mål – att en dag kunna gå igen. Hon kämpade på med sjukgymnastik och köpte en käpp att kunna stötta sig på när hon försökte ta små steg mot sitt gamla jag.

Bildkälla: Megan Torio (Instagram)

Varje dag tränade och övade hon. Till en början klarade hon som mest av att stå upp i två minuter, sedan vågade hon sig på att ta små, stå steg.

Bildkälla: Megan Torio (Instagram)

Megan la all sin kraft på att bygga upp sin kropp igen, men hade i stort sett gett upp tankarna på att någonsin finna kärleken. Men plötsligt en dag, mitt i hennes träning, träffade hon på Rod. En man som skulle visa sig vara precis den typ av man hon önskade sig. Han var stöttande, accepterande och kärleksfull och de båda gifte sig också 2012.

Bildkälla: Megan Torio (Instagram)

Med Rods stöd och sin egna styrka bygger nu Megan upp sig själv till att bli den person hon en gång var tidigare. Hon står stadigt på två ben och tränar regelbundet. Hennes otroliga viljestyrka och resa imponerar på alla och har chockat hennes läkare som trodde att hon aldrig mer skulle kunna gå.

Bildkälla: Megan Torio (Instagram)

Och nu ser det ut som att hon är på väg att uppfylla sin dröm om att bli en fitnessmodell för andra gången i sitt liv. Nu delar hon med sig av sin historia på sitt Insagram-konto för att inspirera andra och visa att ingenting är omöjligt.

Bildkälla: Megan Torio (Instagram)

”Och även om jag vet att det inte kommer att bli lätt, har det faktiskt varit ett rent helvete att ta sig igenom allt detta, och jag skulle inte ens önska att min värsta fiende behövde gå igenom det. Jag vet att mina drömmar kommer att vara värt allt! Att inspirera världen! Att bli den första delvis förlamade fitnessmodellen!”, skriver hon själv på Instagram.

Bildkälla: Megan Torio (Instagram)

Dela gärna den här historien vidare för att inspirera andra att ingenting är omöjligt. Megan är sannerligen ett lysande exempel på detta!

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna