Michael Engfors var hemlös. Då vann han 4 miljoner kronor på skraplotten.

Ibland vinner folk väldigt mycket pengar på trisslotter och jag brukar oftast bara vara glad för personen i fråga. Men i vissa fall värmer det lite extra gott i bröstet. Som i historien med 60-årige Michael Engfors. Han har länge brottats med sin alkoholism. Till slut blev problemen för stora för att hantera. Han blev hemlös, förlorade sitt företag, gick igenom en skilsmässa och har inte haft kontakt med sin dotter på över 20 år. Men efter sex år på gatan verkar det nu som att lyckan har vänt för Michael. Efter att ha vunnit 500 000 dollar, vilket motsvarar cirka 4 miljoner svenska kronor, hoppas han snart kunna återförenas med sin dotter.

TITTA! Just nu är jackpotten på amerikanska PowerBall uppe i hela 2,1 miljarder kronor – kan gå till svensk. Klicka här för att lämna in din rad! (Annons)

Det var i fredags som den hemlöse mannen Michael Engfors klev in på en bensinstation i amerikanska Aspen, Colorado, för att köpa en skraplott. 60-åringen visste inte då att hans liv snart skulle komma att förändras radikalt. Lotten i hans hand var nämligen värd 500 000 dollar, något som med dagens valutakurs motsvarar 4,2 miljoner kronor.

– Det är en fantastisk historia och det har verkligen inspirerat så många. Av alla människor, och speciellt då i Aspen, Colorado, som kunde vinna en halv miljon dollar så kunde det inte ha hänt en bättre typ av person än någon som lever på ett boende för hemlösa, säger Jeremy Kowalis på Aspen Homeless Shelter till NBC-stationen KUSA.

Michael Engfors återvände efter vinsten till kyrkan St. Mary Catholic Church för att sova en sista helg på dess golv. Men nu väntar andra planer: att köpa en flygbiljett till vart än i världen hans dotter bor.

– Jag frågade honom vad han skulle göra, och han sa att han ville köpa ett par skidor och att han verkligen ville träffa sin dotter som han inte har sett på över 20 år. Han är intresserad av att försöka ta reda på hur han ska nå henne och återförenas med henne, nu när han har lite fler medel för att göra det, säger Jeremy Kowalis till KUSA.

Här kan du se USA Today:s nyhetsinslag om den stora vinsten:

TITTA! Just nu är jackpotten på amerikanska lottot PowerBall uppe i hela 2,1 miljarder kronor – kan gå till svensk. Klicka här för att lämna in din rad! (Annons)

Gilla gärna om du också hoppas att Michael får återförenas med sin dotter snart!