Michael får stöd av tiotusentals på nätet efter mammans overkliga sms.

26-årige teaterproducenten från Storbritannien, Michael Neri, är för närvarande upptagen med en produktion av föreställningen ”Rent”. Samtidigt driver han också ”Talking Props”, en teaterskola som ger dramautbildning för barn i alla åldrar.

Michael Neri och två andra dramalärare. 
Bildkälla

01

Den här veckan fick Michael ett sms från en mamma till två av hans elever. Hon säger att hon avslutar döttrarnas utbildning då hon anser att döttrarna måste leva efter deras ”kristna traditioner”. Detta då Michael är homosexuell, något som inte accepterades av mamman, som också krävde att få pengarna tillbaka för dotterns dramakurs.

Så här skriver mamman i sitt sms till Michael: 

”Hej Michael. Efter vårt samtal här i veckan bestämde jag mig för att mina döttrar inte kommer att vara en del av klassen på måndag. Du har ett gott rykte för din scenkonst som uppmuntrade mig att från början anmäla mina döttrar till din kurs. Men jag har nyligen fått kännedom om din livsstil som gör att mina döttrar inte längre kan vara en del av din klass. Vi lever en livsstil som kristna och efter en tro att män ska gifta sig med kvinnor. Jag ser fram emot att du ger tillbaka pengarna vi lagt ut för kursen och att du gör det via en check. Hälsningar (NAMN).”

– Jag blev lite överraskad när jag fick det här meddelandet. Jag fick lov att läsa det två gånger för att försäkra mig om att jag inte läst fel, säger Michael Neri till Buzzfeed.

Efter att ha läst mammans sms en andra gång, svarade Michael bland annat som så:

”Hej. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var besviken över att höra detta. Jag är stolt över mina elever och visar dem alltid respekt och kärlek och har en stark passion för jämställdhet. Såvitt jag vet, påverkar inte min sexualitet min förmåga att undervisa, precis som en läkares förmåga att behandla ditt barn om det blir sjukt, inte påverkas av deras läggning.

Jag är säker på att dina barns hälsa skulle komma i första hand när de behöver vård och att de kommer till en bra läkare. Eller skulle du kolla upp läkarens läggning inför operation, mer än att gå efter deras kunskaper i sitt arbete? Jag önskar er lycka till att hitta en lämplig scenskola för dina barn. Men av erfarenhet är en scenskola utan homosexuella människor som att laga mat utan kryddor.

Tyvärr återbetalas inga pengar, men var inte orolig. Din insättning har donerats till Stonewall, HBT-välgörenhet.

Hälsningar, Michael.”

Nu hyllas Michael på nätet och hans inlägg på Twitter om händelsen har just nu delats över 3000 gånger. Alla borde vara som Michael och stå upp för sig själv som han gör här och vi står bakom honom.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna