Michael Nyqvist höll svåra sjukdomen hemlig – vännen berättar om sista tiden

Michael Nyqvist led av cancer och blev allt sämre den senaste tiden.

För omvärlden höll han den svåra sjukdomen hemlig.

Bara de närmaste vännerna och familjen kände till det svåra.

– Han var väldigt noga med att ingen skulle få veta, säger filmaren Susanne Cederberg till Aftonbladet.

Igår, tisdag, kom det tragiska beskedet att Michael Nyqvist gått bort. Den folkkäre skådespelaren och författaren dog av cancer, blott 56 år gammal.

– Vi har i dag den sorgliga nyheten att meddela att skådespelaren och författaren Michael Nyqvist har avlidit tisdagen den 27 juni 2017 efter en tids sjukdom. Michael Nyqvist blev 56 år gammal och kommer att lämna ett stort tomrum efter sig. Familjen ber att få sörja i stillhet.” säger Nyqvist familj i ett uttalande till TT.

Bara familjen och de närmaste vännerna kände till sjukdomen. En av dem var filmaren Susanne Cederberg, som gjort en porträttfilm.

Hon fick reda på cancer för ett år sedan.

– Det verkade inte så farligt då. Det är ju många som klarat sig, den rädslan fanns inte då. Han har haft gott mod hela tiden och hoppades att det skulle ge med sig, men det har det inte gjort. Ibland var han väldigt förtvivlad, och ibland mer positiv. Men han hade alltid sin humor kvar. Han var en fantastiskt rolig person att vara med, säger hon till Aftonbladet

Under tisdagskvällen fick hon beskedet.

– Jag saknar honom enormt mycket redan nu, både som vän och som en väldigt stor aktör. Även om jag vetat om det. Jag tror inte att folk förstår hur stor han egentligen var, utomlands, säger Susanne Cederberg till Aftonbladet

Vila i frid, Michael Nyqvist!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna