Militär kollapsar när hon försöker klarar sluttestet till en av de svåraste medaljerna inom den amerikanska militären.

Det är inte vem som helst som klarar av militären. Det krävs ett särskilt psyke, och väldigt god fysik. Militärerna får också regelbundet genomgå tester för att se till att de klarar sina uppdrag. Här får vi se Sarah Cudd, kapten vid en medicin- och hälsoavdelning inom den amerikanska militären. Förra året var hon en av 46 sjukvårdstränade kandidater som försökte sig på att få en så kallad ”Expert field medical badge” – en medalj som inte är helt lätt att få. För att få den måste man genomgå ett gäng krävande fysiska och psykiska tester. Det sista testet är en vägmarsch på 12 miles, ungefär 19,3 kilometer, vid Fort Dix i New Jersey. Mot slutet av marschen var Sarah Cudd så trött att hon kollapsade – bara några meter från mållinjen. Men kolla vad som händer sen. Imponerande!

Sarah Cudd är en inspiration för oss alla – för hon totalvägrar att ge upp.

Detta är ett extremt tungt test, där kandidaterna måste vandra närmare två mil med tung utrustning. Dessutom måste de genomföra marschen på under tre timmar.

Expert field medical badge är en av svåraste medaljerna att få, bara 17 procent av de som försöker klarar testerna. Den beskrivs som den näst svåraste medaljen inom hela militären, efter ”Infantry expert badge”.

Här får vi se Sarah Cudd mot slutet av det sista testet. Hon har gått nästan två mil och det märks hur utmattad hon. Hon kan inte ens gå upprätt med den tunga utrustningen. Vid ett tillfälle kollapsar hon helt – bara meter från mållinjen.

Men hennes militärkamrater vägrar att låta henne ge upp. De står runt omkring henne, hejar på henne och skriker på henne att kliva upp. Med hjälp av sitt vapen lyckas hon – och stapplar i mål med drygt 13 minuter till godo. På tiden två timmar och 46 minuter kollapsar Sarah Cudd igen, men denna gång på mållinjen.

Detta är inspirerande att se. Både beslutsamheten och lagandan. Dela gärna vidare om du också är imponerad!

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna