Miljarder till Sveriges pensionärer – regeringen lovar satsning på våra äldre

Nu är det dags för pensionärerna att få en del av kakan. 

I eftermiddag ska regeringen presentera en mångmiljardsatsning på Sveriges pensionärer, enligt uppgifter till Expressen

Många pensionärer som lever i Sverige har det tufft ekonomiskt – och nu kommer ny statistik från EU som visar att det kan bli ännu tuffare för de äldsta. 

Hela 16,8 procent av de svenska pensionärerna lever under gränsen för fattigdomsrisk – och en av fyra 75-plussare riskerar fattigdom. Det är en mycket högre siffra än våra grannar i Norden. 

– Det är ovärdigt, säger Eva Eriksson, ordförande för SPF Seniorerna, till Expressen

Men nu verkar det som om pensionärerna blir vinnare i regeringens höstbudget. I dag klockan 14.15 har regeringen kallat till presskonferens. Då kommer planerna för pensionärerna att presenteras, uppger tidningen. 

– Satsningen är större än försvarssatsningen under nästa år. Det är den enskilt största satsningen i regeringens budget, säger en källa till Expressen. 

Som också skriver att en merpart av landets pensionärer kommer beröras av beskedet. 

När regeringsförklaringen lästes upp under Riksmötets öppnande på tisdagen sade statsminister Stefan Löfven (S): 

– Målet är att den orättfärdiga pensionärsskatten helt avskaffas. Nya steg tas i höstens budget. Detta är inte snällhet, det är vårt moraliska ansvar.

Det är hög tid för politikerna att agera! Våra svenska pensionärer har haft det dåligt under en tid. Gilla och dela om du tycker pensionärerna måste få det bättre ställt! 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna