Mirakelflickan Jessica överlevde 58 timmar i en brunn 1987 – så här lever hon idag

En oktoberdag 1987 stannade ett helt land upp för att följa en dramatisk händelse via tv:n. 18 månader gamla Jessica McClure hade fallit ner i en djup brunn i Texas, USA. 

Jessica föll nästan 7 meter och räddningsarbetare kämpade i 58 timmar för att få upp henne igen.

Räddningsarbetet sändes ut via nyheterna och miljoner människor satt hemma framför tv:n och höll andan när Jessica till slut kunde hissas upp ur brunnen. 

Lilla Jessica överlevde mirakulöst. Läkarna tvingades amputera en tå och hon fick ett ärr i ansiktet, annars var hon okej.

Efter händelsen var den 18 månader gamla flickan känd i hela USA och en insamling startades för att samla in pengar till henne. Totalt fick hon 1,2 miljoner dollar av omtänksamma främlingar. Pengar som skulle betalas ut när hon fyllde 25 år.

Det har nu gått 30 år sedan Jessica räddades ur brunnen. Idag är hon vuxen och arbetar som lärare. Hon två barn tillsammans med sin man, Danny Morales, och lever ett vanligt liv. Pengarna hon fick när hon fyllde 25 gick till ett hus.

Trots att det har gått så lång tid så minns många amerikaner fortfarande den dramatiska händelsen 1987, och Jessica har blivit lite av en kändis. Få vet dock hur hon ser ut idag.

30 år efter olyckan har Jessica medverkat i tv-program och blivit intervjuad i tidningar.

”Jag hade Gud på min sida den där dagen. Mitt liv är ett mirakel” har hon sagt till tidningen People.

Hon är oändligt tacksam för alla pengar som donerades till henne efter olyckan.

”Jag tycker att det är otroligt att människor gör en sådan sak för ett barn som inte är deras.” berättar hon.

Brunnen där Jessica föll ner har blivit förseglad för gott. På brunnslocket står texten: ”För Jessica, 10-16-87, med kärlek från oss alla”.

Här nedan kan du se en film från räddningen och en intervju med Jessica.

Vad underbart att det slutade väl för lilla Jessica! Jag tycker att det är så fint att ett helt land gick ihop för att hjälpa den lilla flickan och samla in pengar till henne. Vi måste ta hand om varandra i samhället! 

Dela gärna den här fina berättelsen vidare till dina vänner.