Mirakelfyrlingarna som skriver historia och förbluffar alla.

Justin och Christine träffades av en slump på en pub i England. De blev förälskade och gifte sig tre år senare. De lyckliga nygifta ville starta en familj, men det visade sig vara mycket svårare än vad de föreställt sig. När paret träffades hade Christine nyss fyllt 25, så det var ingen panik med att skaffa barn. Men efter att ha försökt i två år, blev både Justin och Christine frustrerade. De började leta efter svar och snart fick Christine besked från sjukhus. Läkarna såg att Christine hade polycystisk ovarialsyndrom, vilket innebär att du har många äggblåsor på ena eller båda äggstockarna och samtidigt ofta mycket testosteron i kroppen. Syndromet, som förkortas PCOS, upptäcks ofta när man försöker att bli gravid, men inte blir det. PCOS innebär också att du sällan eller aldrig har mens, får mycket finnar, mycket hår på kroppen och har lätt för att gå upp i vikt. Christine fick en hel del hjälp mot syndromen, men hon och maken Justin gav upp hoppet om att bli föräldrar. De hade ställt in sig på ett liv utan barn, men längtan växte sig för stor. Paret beslutade sig för att ge provrörsbefruktning ett försök, men de anade inte att det snart var på väg att skriva historia….  

För otroligt nog delades det enda embryot i tre och ett av dessa embryon delades i sin tur i två delar. Det innebar att Christine plötsligt gravid med inte mindre än fyra barn! Enligt experter sker detta fenomen en gång på 4 000 år. Ta in den siffran…. Helt galet!

Mirakelbarnen Caroline, Darcy, Alexis och Elisa föddes i vecka 30, via kejsarsnitt. 42 stycken sjuksköterskor och läkare hjälpte till att förlösa barnen, som föddes i mars 2013.

Facebook/ClarkQuadGirls
Christine lämnade sjukhuset en vecka senare, men hennes döttrar vårdades ytterligare nio veckor innan de fick komma hem.

quads

Facebook/ClarkQuadGirls

trouble

I år firade tjejerna sin 3-årsdag tillsammans och familjen mår fortsatt bra. Vilka fina tjejer!

Facebook/ClarkQuadGirls
Här kan du se en liten film om familjen:

quads2

Gilla gärna om du vill önska de här mirakelfyrlingarna all lycka till i framtiden!