Missbildade tvillingar lämnas på BB utan föräldrar – då tar sköterskan ett drastiskt beslut

När Matthew och Marshall föddes såg läkarna direkt att det var något annorlunda med dem. Pojkarnas huvuden var missformade och ögonen buktade ut.

Det visade sig att barnen hade en allvarlig missbildning, och de skulle behöva intensiv vård under hela sin uppväxt. Barnens föräldrar hade inte möjlighet att ta hand om dem och de lämnades till sociala myndigheter istället.

Sjuksköterskan Linda Trepanier, 58, fick frågan om hon kunde ta hand om en av pojkarna. Men när hon träffade dem kände hon att hon ville ha dem båda.

Tvillingarna Matthew och Marshall föddes med Pfeiffers syndrom. Det är ett missbildningssyndrom som innebär att skallens sömmar har slutits för tidigt och gör att huvudet blir missformat. Personer med syndromet får ett speciellt utseende där ögonen buktar ut och sluttar nedåt. De får också en ökad mängd vätska i hjärnans hålrum.

© Youtube/Inside Edition

Pojkarna behövde vård dygnet runt för att överleva. De tillbringade sina första månader på sjukhus, och sociala myndigheter tog över dem från föräldrarna, eftersom de inte hade möjlighet att ta hand om dem.

Sjuksköterskan Linda Trepanier hade lång erfarenhet av att vårda sjuka barn. Hon har varit fostermamma till 16 barn under åren, och har dessutom tre egna barn och tre barnbarn. När Matthew och Marshall var fyra månader gamla blev hon fostermamma till pojkarna. Sedan fick hon frågan om hon ville adoptera en av dem.

Men hon svarade att hon ville ha båda.

© Youtube/Inside Edition

– Jag blev förälskad i dem. Jag visste i mitt hjärta att det här var mina pojkar, berättar hon för SWNS.

Men hennes vänner sa att hon var galen. Tvillingarna behövde ju vård dygnet runt. Linda var till och med tvungen att gå upp på natten för att ta tempen på dem och se så att de inte hade några infektioner, samt kontrollera deras andningstuber.

© Youtube/Inside Edition

– Människor hade svårt att förstå. De sa ”Åh, de där barnen kommer förstöra ditt liv”, berättar hon.

Men det skulle snart visa sig vara helt tvärt om. Lisa har inte ångrat sitt beslut en enda gång.

– De är ett hårt arbete, men pojkarna är underbara. Om en av dem skrattar så skrattar den andra automatiskt också. Alla som träffar dem blir förälskade i dem.

© Youtube/Inside Edition

Idag är Matthew och Marshall tre år gamla. Under åren har de genomgått tre operationer för att forma deras huvuden, och de kräver fortfarande daglig vård.

Men Lisa hoppas att hennes kärlek och omsorg ska göra att de en dag ska kunna klara sig själva.

Vilken underbar insats av Lisa! Jag hoppas verkligen att det går bra för dessa fina pojkar. 

Dela gärna berättelsen vidare om du också blev berörd!

Publicerad av Newsner familj