Missionär räddar bebis med hjärnfel i Haiti och tar med henne hem till sig i USA.

Lilla Nika föddes inte med de bästa förutsättningarna i livet. Hennes mamma var prostituerad och hade druckit gift under graviditeten för att stoppa den. Så när Nika föddes hade hon flera livshotande hjärnfel. Mamman var tyvärr inte så engagerad i sin dotter och Nika fick bara medioker vård för sina hjärnfel. Då gjorde en missionär det till sin livsuppgift att rädda lilla Nika – som nu bor i USA och kallas mirakelbebis.      

Nika föddes i Haiti och diagnostiserades med hydrocefalus, även kallat vattenskalle. Det är ett ovanligt tillstånd, och många som föds med detta överlever inte. Men Sarah bestämde sig för att kämpa för Nika och få henne att överleva – mot alla odds.

Sarah träffade Nika när hon var på missionärsresa i Haiti. Hon försökte jobba tillsammans med Nikas mamma – som bara var en tonåring – för den lilla flickans bästa, men mamman engagerade sig inte tillräckligt. Trots att Nika hade fri vård tog inte mamman med sig Nika till läkarna.

Ett foto publicerat av Nika (@littlewarriornika) Dec 14, 2015 kl. 5:25 PST

Sarah lämnade Haiti men lovade att komma tillbaka när hon hade studerat klart hemma i USA. Och det gjorde hon. Hon var fast besluten att hjälpa Nika till ett drägligt liv.

Snart upptäckte läkarna ytterligare ett allvarligt hjärntillstånd hos Nika, så kallad hydranencefali. Det betyder att stora delar av hjärnan saknas och i stället har ersatts med cerebrospinalvätska.

Ett foto publicerat av Nika (@littlewarriornika) Aug 29, 2015 kl. 9:37 PDT

Sarah visste att Nikas mamma inte kunde ta hand om henne. Nika visade tecken på förbättring och Sarah var orolig att det skulle kunna vända på grund av att mamman inte engagerade sig i sin dotter. Och till slut hände något fruktansvärt.

Sarah och en pastor gick till Nika och hennes mamma och upptäckte att Nika var där helt själv. Hennes mamma hade övergett henne. Där låg Nika, omgiven av sopor och hundar som cirkulerade runt henne. Hon vara bara elva månader gammal. Då såg Sarah nästa till att hon fick vårdnaden om Nika. Skulle den lilla flickan ha chans att bli bättre var hon tvungen att ha ett stabilt hem.

Det tog flera månader och varje dag var en kamp, men nu mår Nika bättre. Hon har opererats och genomgått komplicerade procedurer. I maj 2015 fick Nika följa med Sarah till USA. Hon opererades igen och förbättrade sin hälsa avsevärt. Sedan dess har hon blivit bättre och bättre för varje dag. Hon bor med Sarah och hennes pojkvän.

Nika firade sin andra födelsedag i höstas och är nu en lycklig liten flicka i ett stabilt hem. Sarah kallar henne för en mirakelbebis.

Det finns en så kallad fundraising-sida, där de som vill kan skänka pengar för att Nika ska få stanna i USA för medicinsk vård. Den hittar du här.

Det här är en riktig solskenshistoria om en liten flicka som inte hade de bästa förutsättningarna i livet men som nu mår bra, tack vare att en annan människa tog sig an henne. Du kan läsa mer på bloggen Little warrior Nika. Och dela gärna denna fina historia vidare!

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna