Mobbade 13-åringen tog sitt liv. Här hedras han med stor mc-parad mot mobbning.

Den norske pojken Odin blev bara 13 år. Han tog sitt liv efter att ha mobbats under flera år och hans öde väckte stor uppmärksamhet i Norge. I helgen hedrades han med en mc-parad i sin hemby när tusentals hojjar slöt upp.

Norska VG uppmärksammade i vintras Odins tragiska historia, som berört flera tusentals människor. Odin Olsen Andersgård hade det svårt i skolan och mobbades under flera år. Hans mamma slog larm flera gånger, men hjälpen uteblev. Till slut orkade han inte längre och tog sitt liv.
Han blev bara 13 år.

odin

Den norske pojkens öde fick hela Norge att reagera starkt. Kung Harald tog upp temat mobbning under sitt nyårstal och många var chockade över hur det kunde gå så långt att ett barn tog sitt liv.

Under söndagen hedrades Odin med en stor mc-parad i sin hembygd när närmare 2 500 hojar slöt upp i Lilleström.

håvar 6
håvar 5
håvar4
håvar

MC-kortegen var ett initiativ av Håvar Haaby, som blev inspirerad efter att ha sett ett fackeltåg mot mobbning inne i Oslo.
– Jag var själv mobbad och kände att jag ville göra något, säger han enligt VG.

Tusen tusen tusen takk for det fantastiske engasjementet idag jeg er rørt til tårer og jeg stolt at å være en del av det fantastiske MC miljøet

Posted by Håvar Haaby on den 10 maj 2015

I Sverige begår en tonåring i veckan självmord. Barn i Odins ålder, ett par gånger per år. Trots att det är en väldigt tragisk historia tycker jag det här initiativet mot mobbning är väldigt fint och viktigt. Odins öde bör aldrig glömmas bort och det är rent ut sagt för jävligt att en 13-åring tar sitt liv. Vi måste på alla sätt vi kan bekämpa och stå upp mot mobbning!

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.