Mobbarna hånar deras dotters ansikte: Men titta på henne 25 år senare då hon tystar alla hatarna

Direkt när Lizzie Velásquez började på dagis fick hon reda på vad mobbning var.

Det var första gången Lizzie insåg att hon var annorlunda.

När hon föddes 1989 vägde hon endast 2 kilo – och hennes ansikte såg nästan vanställt ut.

I den världen vi lever i dag finns det mycket hat och fördomar mot allt som upplevs som annorlunda. Det fick Lizzie snabbt uppleva när hon som litet barn började på dagis.

När hon föddes drabbades hon av en extremt ovanlig genetisk störning, som bara några få människor i hela världen har. Åkomman gör att hon har svårt för att gå upp i vikt, hon åldras i förtid och har förlorat synen på ena ögat. Hennes ansikte har förändrats drastiskt på grund av sjukdomen.

Lizzie Velásquez

På dagis blev hon mobbad av de andra barnen och under hela sin uppväxt fick hon höra att hennes ansikte var ”vanställt”.

– Jag trodde länge som barn att jag såg ut som alla andra. Jag förstod inte då att jag var annorlunda, säger hon, i en intervju med Daily Mail.

Lizzie Velásquez
Foto: Youtube

Men Lizzie blev riktigt sårad när hon var bara var 16 år och såg en film som någon hemsk människa hade gjort om henne på Youtube. I filmen, som snabbt fick miljontals tittare, kallades hon för ”världens fulaste kvinna”.

Fruktansvärda ord att höra för vem som helst.

Lizzie beskriver det som världen rasade samman när hon såg videon.

– Jag kunde inte sluta läsa vad de skrev om mig. Jag kunde inte hitta en enda snäll kommentar. Alla skrev bara att jag var ful och värdelös, säger Lizzie.

Det är galet att tänka på hur tusentals människor kan sitta bakom sina datorer och vräka ur sig hat om en 16-årig tjej som lider av en svår sjukdom. Hur kan de människorna sova gott om nätterna?

För vem som helst hade nog allt det här hatet varit nog för att knäcka en.

Men inte Lizzie. Hon visade alla hatarna hur stark hon är.

Idag är hon 26 år gammal och är en framgångsrik affärskvinna. Hon startade ett framgångsrikt företag där hon åker världen runt och föreläser om sin sjukdom och liv. Hon har en egen kanal på Youtube som har över 700 000 följare och arbetar aktivt mot mobbning.

– Detta är mitt syfte. Det är det jag är ämnad att göra resten av mitt liv. Jag vill gärna tro att jag inte bara berättar min historia utan att jag berättar allas historia”, säger Lizzie till Daily Mail.

Lizzie Velásquez
Foto: Youtube

Alla de mobbarna och hatare som skrev hemska saker om Lizzie, de har alla misslyckats. Deras hat var meningslös, för Lizzie visade att hon är starkare än dem – och betydligt mer framgångs rik idag än vad de bara kan drömma om.

Lizzie har skrivit en bästsäljande bok om sitt liv, har pluggat på universitetet, har en familj och en framgångsrik karriär.

Jag tror att alla mobbarna och hatarna nog är tysta idag bakom sina datorer…

Lizzies historia har i alla fall inspirerat och rört mig, om du känner likadant, dela gärna vidare till dina vänner!