Hon fick cancer och rådet att göra abort. Nu hyllas modellens comeback av tusentals på nätet.

Den kanadensiska modellen Elizaveta Bulokhova, 24, var gravid med sitt första barn när hon diagnostiserades med cancer i käken. Läkarna rådde henne att göra abort. Men Elizaveta gick sin egen väg.

När Elizaveta och hennes pojkvän fick det dystra beskedet om sjukdomen i juli förra året fick hon rådet av läkarna att göra abort innan hon började cellgiftsbehandlingen.

Skärmavbild 2015-08-07 kl. 10.12.59

– Min son var väldigt aktiv och jag pratade mycket med honom när han var i min mage. Jag fick säga åt honom att sluta röra på sig för jag skulle inte kunna behålla honom och då plötsligt slutade han att röra på sig. Han lyssnade, han slutade röra på sig, säger Elizaveta Bulokhova till Vice.

Elizavtea försökte vänja sig vid tanken att hon skulle göra abort, men hon valde ändå att avvakta. Hon opererades i 16 timmar och de tog bort 95 procent av hennes käke, som sedan rekonstruerades med nerver och skinn från hennes högra ben och högra axel.

Det blev komplikationer efter operationen och hennes sår läkte långsamt. Cellfigtsbehandlingen blev framskjuten och då fick Elizaveta ett tredje alternativ. Hon fick möjligheten att föda sin son med kejsarsnitt. Sonen Valetin föddes 10 veckor för tidigt.

Skärmavbild 2015-08-07 kl. 10.15.30

Nu har det gått 14 månader och Elizaveta är på bättringsvägen. I början vågade hon inte se sig själv i spegeln. Men med tiden har hon blivit starkare och i juli gjorde hon sitt första modelljobb efter cancerbehandlingen. Valentin finns också med på några av bilderna.

Skärmavbild 2015-08-07 kl. 10.15.46
Skärmavbild 2015-08-07 kl. 10.16.08

– Jag ville minnas hur det kändes att vara mig själv innan allt det här. Jag saknar verkligen mitt arbete. Jag saknar atmosfären och att stå framför kameran, säger hon till Daily Mail. Jag tänkte inte på hur det skulle bli.

Skärmavbild 2015-08-07 kl. 10.15.04

Bilderna togs av fotografen Manolo Ceron.
– Vi ville använda kosten för att berätta hennes historia, säger Ceron till Vice. Hon är historien och allt annat är redskap för att framhäva hennes styrka. Bilderna visar hur sårbara och vackra vi är.

Skärmavbild 2015-08-07 kl. 10.16.41

Vilken stark och modig kvinna Elizaveta Bulokhova är. Det viktigaste är verkligen att hon och hennes son mår bra.

Bilder: Instagram.

Vil du se mer av Manolo Cerons bilder kan du kolla in hans hemsida här.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna