56-årig kvinna mördade dotterns våldtäktsman – slipper fängelsestraff

När en 56-årig kvinna fick se att tre män gruppvåldtog hennes dotter ingrep hon utan att blinka. Kvinnan höjde en kniv för att få stopp på övergreppet, vilket resulterade i att en man dog av knivhuggen. Kvinnan greps, men nu står det klart att hon inte kommer att straffas för mordet.

Det var den 2 september som en sydafrikansk kvinna fick ett samtal från en vän som berättade att hennes dotter våldtogs i ett tomt hus i byn Qumbu. Den 56-åriga mamman skyndade sig dit och fick se hur tre män utförde en gruppvåldtäkt på hennes dotter, vilket gjorde att hon började hugga dem med kniv för att rädda dottern, det berättar Times Live.

 

Dödade en våldtäktsman

En av männen skadades så illa av knivhuggen att han avled, och kvinnan greps för dådet. Fallet fick genast stor uppmärksamhet i Sydafrika och internationell media, och kvinnan kallas efter det för ”Lejonmamman”.

Eftersom att många sympatiserat med mamman har flera visat sitt stöd, bland annat en crowdfundingkampanj som jobbat för att samla in pengar som kan täcka kvinnans rättegångskostnader på runt 80 000 kronor.
– Hon och hennes dotter behöver psykologisk hjälp. Hon vill också ha ett staket och ett till rum för sin dotter. Hon har också bett om hjälp att ta hand om pengarna eftersom hon aldrig haft tillgång till sådana där summor förut, säger mammans advokat till Times live.

 

Foto: Shutterstock

 

Slipper straff

I måndags meddelade tingsrätten i Lady Frere att kvinnan inte kommer att åtalas för mordet på en av de misstänka våldtäktsmännen. De två männen som överlevde kvinnans attack är häktade i väntan på åtal.

 

Kvinnan gjorde vad hon kunde för att rädda sin dotter från den pågående gruppvåldtäkten, vilket rätten sympatiserar med. Vad tycker du om deras beslut att inte straffa henne? dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.