Muskelknuttens agerande på gymmet får bilderna att spridas som en löpeld

I en tid då många människor mest är upptagna med sig själva är det alltid lika befriande när det dyker upp exempel på raka motsatsen.

Du vet, dessa sällsynta tillfällen då folk tar sig tid att prata, lyssna och hjälpa andra människor – oavsett hur mycket de har att stå i egentligen.

Den här berättelsen, som just nu sprids som en löpeld på nätet, är en just sådan typ av solskenshistoria.

Det var tidigare i veckan som Facebook-användaren Ricky Derouen delade med sig av en händelse han just hade bevittnat på gymmet i amerikanska Pascagoula.

Historien, som berättar om en muskelknuttes möte med en funktionsnedsatt man på gymmet, fick snabbt stort genomslag på nätet.

På bara några dagar har inlägget fått hundratusentals reaktioner, delningar och kommentarer.

Det visar hur viktigt det faktiskt är att vi behandlar alla våra medmänniskor med vänlighet och acceptans – och nu hyllas muskelknutten stort för sitt agerande.

Bildkälla: Shutterstock

Så här skriver Ricky på Facebook:

”Om någon känner igen mannen i orange t-shirt, gå då fram och skaka hans hand.

Han verkar inte vara typen som skryter, så nu tänkte jag skryta i hans ställe.

När jag var och tränade på Planet Fitness i Pascagoula såg jag hur en man med särskilda behov gick fram till honom ungefär 10 olika gånger på 45 minuter och ville skaka hand, kramas, ställa frågor och umgås.

Bildkälla: Ricky Derouen (Facebook)

Inte bara att den här mannen log, skrattade, gav honom träningstips flera gånger och skämtade tillbaka med honom samtidigt som han själv var mitt i sitt träningspass – han brydde sig inte heller om vem som såg honom göra det.

Hans tålamod, empati, och vänlighet var beundransvärt på en helt annan nivå. I slutet av träningen gick mannen med särskilda behov fram till mig, pekade på mannen i orange tröja och sa ”det där är min vän” med ett stort leende på läpparna.

Bilderna är inte de bästa men det var de bästa smygbilder jag kunde ta där och då. Och den här killen förtjänar att hyllas!

Världen behöver fler människor som den här mannen i orange tröja, bra jobbat!”

Bildkälla: Ricky Derouen (Facebook)

I takt med att inlägget fick allt större spridning kunde snart också mannen i orange t-shirt identifieras: tvåbarnspappan David Samuel.

Heja dig, David!

Jag är så glad att det här fick spridning, så David kunde få den hyllning han förtjänade. Dela gärna vidare den fina händelsen med dina vänner på Facebook! 🙂