Mystiska skadan: Ingvar Oldsberg bröt ryggen i hemmet – utan att veta om det

Tv-profilen Ingvar Oldsberg gick med bruten rygg i flera veckor – utan att veta om det.

Då gick han till läkaren i ett helt annat ärende, och fick reda på skadan.

– Jag åkte in någon vecka senare, eller två veckor senare, när de ändå tittade på knät. Då sa jag det att jag fick lite ont i ryggen och då tog de en röntgenplåt och sa att kotorna längst ner, L4 och L5 eller vad de heter, hade gått av, säger han till Expressen.

 

Foto: Christine Olsson/TT

”Bingolotto”-programledaren skulle operera knät inför höststarten av programmet. Men operationen fick ställas in på grund av en oväntad anledning.

När Oldsberg kom till sjukhuset visade det sig nämligen att han brutit ryggen. Det var någonting som han inte hade en aning om förrän han fick beskedet.

– Jag går fortfarande med det. Det är ju inte åtgärdat. Man kan steloperera sånt där, men det är så tråkigt. Då går man nog väldigt rak i ryggen, som en överste, säger han till Expressen.

Oldsberg förklarar att han haft smärtor i ryggen i några veckor. När det sen var dags för läkarbesök med knät berättade han också om ryggsmärtorna. Det var då som läkarna gjorde den oväntade upptäckten.

Nu tvingas han stärka upp ryggen – innan det kan bli tal om en knäoperation. Detta eftersom rehabiliteringen av knäet inte skulle fungera annars, enligt programledaren. Han har fortfarande svårt att gå, men får stöd hos en sjukgymnast.

– Det kan ju vara lite stabbigt emellanåt, men visst, det går jättebra. Det är ju så här också att, vi blir ju inte yngre och yngre. Och det blir ju slitageskador naturligtvis. Men när det blir bra sen så kommer jag ju tycka att det här var jättepositivt.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Nu skickar vi massor av styrkekramar till Ingvar, som gett oss så många härliga stunder i tv-rutan och delar detta vidare! Hoppas du snart är tillbaka i form igen!