Någon anklagar kvinnan för att fejka sitt handikapp. Nu sprids hennes viktiga svar över hela jordklotet.

Bara för att du inte kan se en sjukdom eller ett funktionshinder, betyder det inte att det inte finns. Det är något alla borde tänka på, för det händer tyvärr fortfarande att människor dömer andra utan att veta hela bakgrunden. När Justine Van Den Borne åkte för att shoppa förra veckan ställde hon sig med bilen på en handikapparkering. När hon kom ut från köpcentret hittade hon en lapp på fönsterrutan. Budskapet var allt annat än trevligt. Någon hade noterat att Justine inte använde rullstol denna dag och skrev: ”Har du glömt rullstolen hemma eller?”. Justine, som är 41 år och kommer från Australien, lade upp lappen på Facebook med ett starkt svar till hataren. Inlägget fick ordentligt fart och sprids just nu över hela världen. Och jag kan bara hålla med henne! Alla borde läsa detta.

Så här skrev Justine på Facebook.

”Till den person som lämnade detta på mitt bilfönster förra veckan vid Mitcham Shopping Centre. Jag fick diagnosen MS när jag var 35 år gammal. Och det var inte bara det att jag fick MS, jag fick också den värsta typen av sjukdomen. Den typ som aldrig försvinner och långsamt förstör och bryter ned hela mitt liv. Mina barn har varit tvungna att ta itu med saker som barn aldrig bör tvingas att ta itu med. Hela vår värld förändrades från den ena dagen till den andra.

Den dagen du såg mig hade jag en av mina bättre dagar. Jag gick med min dotter som stöd, utan att behöva alltför mycket hjälp. Vi hade en underbar dag tillsammans. Tack för att du förtörde allt detta.

Du fick mig att känna hur folk stirrade på mig, precis så som jag känner när jag inte kan gå ordentligt. Jag är trött och äcklad av människor som dig, som anser sig ha rätten att håna mig när jag använder mig av något som jag har min fulla rätt till.

Att ha ett funktionshinder behöver inte alltid betyda att du samtidigt måste sitta i rullstol, men som tur är för dig så kommer det en dag när jag tvingas sitta där till slut. Just nu använder jag all min styrka för att kunna vara med på min bästa väns bröllop i september nästa år, och då hoppas jag att jag inte behöver skjutsas runt i en rullstol. Jag kommer vara 42 år gammal då.

Och innan du förstör någon annans dag, kom ihåg att du inte vet allt. Bara för att du inte ser allt med blotta ögat betyder inte att personen du ser kämpar varje dag för att sätta ena foten framför den andra.”

To person that left this on my car last week at Mitcham Shopping Centre- I was diagnosed with Multiple Sclerosis when I…

Posted by Justine Van Den Borne on den 9 november 2015

Dela gärna vidare Justines starka ord om du tycker att hon har helt rätt. Det gör i alla fall jag och alla vi på Newsner.