Någon bröt sig in huset och stal sonens julklappar. Mammans svar till tjuvarna är något alla borde läsa.

Alla som haft inbrott i sitt hus vet vilken hemsk känsla det är. Att bli utsatt för ett intrång i sitt hem eller fritidshus innebär en kränkning av den personliga integriteten och såväl vuxna som barn kan känna sig väldigt otrygga efter detta.  När Alexandra Groome kom hem en kväll upptäckte hon att något inte stod rätt till. Hela hemmet hade genomsökts av tjuvar. Inte bara var årets julklappar borta, tjuvarna hade också tagit familjens pass, tv-apparater och hennes fyraårige sons spargris. Tjuvarna stal även hennes mest värdefulla ägodel: halsbandet hennes far gav henne innan han gick bort. Alexandra kände sig chockad, förtvivlad och rädd. Men hon bestämde sig ändå för att skriva ett brev till tjuvarna för att samla tankarna. Läs hennes inspirerande och starka budskap nedan…

gromme1

”Till tjuvarna som rånade vårt hus,

Jag ville bara säga tack. Tack för att ni snodde våra TV-apparater, det resulterade i att vi pratar mer som familj. Tack för att ni fick mig att inse alla materialistiska prylar som ni tog inte är värda mina tårar. Vi som en familj är säkra och oskadda och det är det viktigaste. Saker och ting kunde ha slutat mycket värre. Tack för att ni fick mig att inse hur fantastisk fint stöd vi som familj har omkring oss. Människor har ringt, skickat meddelanden och kommit förbi vårt hus för att hjälpa och trösta oss.

groom1

”Tack för att ni får mig att förstå vad julen verkligen handlar om: Att umgås med nära och kära och all glädje som julen skänker barnen. Jag sitter och skakar och är orolig, men tack och lov har vi lyckats få min lilla pojk att tro att det är tomtenissarna som varit här och stökat. Tomtenissarna har tagit sakerna och har gömt dem, så vi ska försöka hitta dem.

Att veta att min son inte har en aning om att ni plundrade vårt hus, inklusive hans sovrum, ger mig en känsla av tillfredsställelse. Ni stal en 4-årig pojkes sparbössa där han sparat vartenda öre han fått under årens lopp, så jag hoppas ni använder dom väl … spendera pengarna på era barn … ”

groom8

”För jag hoppas att ni har barn och att deras ansikten lyser upp på samma sätt som jag vet att min lilla pojke kommer göra på juldagen. Några av de smycken ni tog tillhörde min pappa, som gick bort för 6 år sedan.

Min pappa var en väldigt generös person och jag vill gärna tro jag är det också, så även om du har krossat mitt hjärta fullständigt och tagit det jag hade kvar av min pappa (bortsett från hans kockkläder), så hoppas jag att du lyckas sälja allt och att det ger din familj en känsla av lycka. Min pappa tyckte om att få folk att le och skulle ge vad som helst till vem som helst.

groom9

”Du har bokstavligen lämnat oss med ingenting. Vi känner oss utsatta och rädda för att vara i vårt vackra nya hem som vi har arbetat så hårt för. Ni har tagit allt och lämnade oss med ingenting alls, inte ens sminket eller julchokladen fanns kvar … men tack för att ni fått mig att inse hur mycket jag faktiskt verkligen älskar min make och min lille pojke.

Tillsammans, vi 3, kommer vi att ta oss igenom detta. Vi såg så mycket fram emot den första julen som ett gift par och en första jul i vårt nya hus. Vi såg också fram emot att fira den sista julen som en familj med 3 stycken personer, nästa kommer nämligen innehålla ytterligare en familjemedlem. Jag är faktiskt gravid, men det vet säkert inte ni eftersom ni trampade sönder bilderna från ultraljudet när ni var i full gång med att stjäla våra pass och andra viktiga papper.

groom10

”Är jag är OK? Nej, jag är inte okej. Du har tagit mina mest älskade ägodelar som aldrig kan ersättas. Jag känner mig trasig, rädd och skrämd. Varje gång jag höra minsta ljud runt huset känner jag panik i mitt eget hem, som ska vara våran trygga plats. Så nej, jag är inte okej.

Men eftersom min underbara make så desperat försöker hålla ihop allt i vår lilla familj och för min vackra lilla pojke som tror att allt är OK och inte vet att främlingar har varit i hans sovrum, och för mina underbara elever som är blivit lidande eftersom jag inte kunnat vara där och undervisa dem, så ska jag försöka vara okej, jag ska le och jag ska fortsätta med mitt liv”.

Källa: Alexandras Facebook

Dela gärna vidare om du håller med Alexandra och hennes kraftfulla budskap: Julen handlar om familjen, inte materiella ägodelar!