När 92-åringen tappar bort månadshyran gör de här främlingarna något som förtjänar att hyllas.

Den här historien hittade jag på Facebook här om dagen. Det är skrivet av en amerikansk man som hittade en hög med sedlar som någon glömt kvar i en bankomat. Och där börjar en riktigt fin berättelse som vad jag kan förstå är helt sann. Det finns verkligen människor där ute med hjärtan av guld.

Igår gick jag till bankomaten för att ta ut pengar och i samma stund som jag stoppade in mitt kort upptäckte jag att det låg kvar pengar i facket. Jag tog upp sedlarna och räknade. Det var totalt 5000 kronor. Jag tog med mig pengarna och gick in på banken och berättade för mannen i kassan vad som hade hänt och räckte över pengarna.

Hon kunde dock inte ta emot pengarna utan ropade på sin chef. Han sa bara ”jaha, vad ska jag göra med det här tänkte du?”.

Jag sa då att han kanske kunde kontrollera vem som hade tagit ut pengar innan mig i bankomaten. Så han tog mitt namn och mitt telefonnummer och idag tog jag emot ett samtal från honom där han berättade att han hade ytterligare en person på tråden. Hennes namn var Edith och han var 92 år gammal.

Hon hade tagit ut pengarna för att betala sin hyra på 4500 kronor och nu ville hon ge mig de återstående 500 kronorna i hittelön. Det var alla pengar hon hade kvar den månaden. Jag sa att jag inte kunde acceptera hennes erbjudande och önskade henne en trevlig dag.

När jag hade jag lagt på började jag fundera. Hon hade 500 kronor kvar att leva på resten av månaden. Jag bestämde mig för att försöka hjälpa henne. Så jag ringde upp bankchefen och bad honom att sätta över 2 000 kronor från mitt konto till den gamla damens konto. Tydligen hörde då en av banktjänstemännen vad jag gjort och bestämde sig för att sätta över 1 000 kronor han också.

Ungefär en timme senare ringde bankchefen upp mig igen och sa att han hade berättat för all personal vad jag hade gjort och gemensamt hade de samtal in ytterligare 3 000 kronor till Edith.

Så idag var verkligen en bra dag, god jul i förskott Edith.

Här kan du läsa originalinlägget på Facebook.

Jag tycker verkligen att det här var väldigt fint gjort av de här människorna. Om du håller med får du gärna klicka på dela här under!