När den 11-årige pojkens käraste ägodel blev stulen gjorde poliserna något som hyllats av tusentals.

Den 11-årige pojken och hans mamma kom hem från kyrkan och upptäckte att någon hade gjort inbrott. När polismännen som kom till platsen pratade med pojken berättade han något som gjorde dem så rörda att de ville hjälpa honom på något sätt. Polisernas underbara gåva till pojken har nu gillats och delats av tusentals på nätet.  

Det var i söndags som den unga pojken och hans mamma klev innanför dörren till sitt hem i den amerikanska staden Memphis och insåg de att de haft oönskat besök. Inbrottstjuvarna hade, förutom att ta några av mammans tillhörigheter, även stulit pojkens Xbox-konsol och alla hans tv-spel.

Fyra poliser kom snart till hemmet, och de insåg ganska snabbt att pojken inte hade särskilt många ägodelar – och att den stulna spelkonsolen hade varit 11-åringens absolut käraste ägodel. Poliserna frågade då om inte pojken skulle önska sig en ny konsol av tomten, men fick ett minst sagt rörande svar:

– Min mamma arbetar många timmar och har flera olika jobb… hon använder bara pengarna för att betala räkningar. Så jag kommer inte ens att fråga, sade pojken enligt Memphis Police Departments Facebook-inlägg om händelsen.

Poliserna blev så tagna av den unga pojken att de bestämde sig för att göra julen lite roligare för honom. De åkte därför förbi den lokala spelaffären och bekostade för sina egna pengar ett nytt Xbox samt tre spel till pojken. Men det var inte bara poliserna som blev rörda av händelsen. Även butiksbiträdet blev så tagen att denne bestämde sig för att dela notan med poliserna – och butikschefen donerade dessutom en extra handkontroll.

När poliserna återvände till pojken och mammans hem för att lämna sin gåva bad de 11-åringen att ta en titt på konsolen. De frågade om det var hans stulna Xbox – men den godhjärtade pojken svarade då ”Nej herrn… mitt var mycket äldre”.

Då förklarade poliserna att de faktiskt hade köpt det till pojken som en tidig julklapp – vilket gjorde pojken så överväldigad att han började gråta.

Bildkälla: Memphis Police Department (Facebook)

12316249_925382950875398_2499438796890404152_n

Jag tycker att det här var en helt otroligt fin historia och pojken förtjänade verkligen att få något tillbaka. Gilla gärna om du vill ha fler sådana här underbara historier i ditt flöde.