När den gamle mannen berättar varför han stirrar på ett svartvitt foto avslöjas en sagolik kärlekshistoria.

När jag snubblar över historier som handlar om kärlek brukar jag inte tveka en sekund på att dela dessa vidare och det gör jag inte heller denna gång. Anledningen är att jag tycker vi behöver få läsa glada, fina eller romantiska historien med jämna mellanrum i en tid då det ibland kan kännas som att det pågår lite väl mycket hemskheter i vår värld. Den här historien postades ursprungligen på den sociala fotosidan Imgur och delades sedan även på Facebook där den delats vidare över 10 000 gånger och gillats av över 30 000 personer. Personen som skrivit historien hade plötsligt fått syn på en ensam man vid ett bord på en restaurang. Mannen satt i ensamhet och tittade på ett gammalt svartvitt fotografi och därför bestämde sig historiens berättare för att gå fram och samtala med mannen. Och det han då avslöjar är en av de starkaste kärleksberättelser jag läst på väldigt länge.

Såhär berättar användaren som postat historien:

Jag såg en äldre gentleman som satt och åt alldeles själv, med ett gammalt fotografi på en kvinna framför sig. Jag tänkte att jag kanske kunde lysa upp hans dag genom att prata med honom.

Som jag hade misstänkt var kvinnan på bilden hans fru. Men jag hade inte räknat med en sådan intressant historia. De träffades när de båda var 17 år. De dejtade under en kort tid men tappade kontakten med varandra när han kallades in till kriget och hennes familj flyttade. Men han sa att han tänkte på henne under hela kriget. När han kom hem igen bestämde han sig för att leta efter henne.

Han letade efter henne under 10 år och dejtade aldrig någon annan. Människor sa till honom att han var galen, varpå han svarade ”Det är jag. Galet förälskad.” Under en resa till Kalifornien gick han till en frisör. Han berättade för frisören om hur han hade letat efter en tjej i tio år. Hans frisör gick då till sin telefon och ringde till sin dotter. Det var hon! Hon hade också letat efter honom och hade inte heller dejtat någon annan.

Han friade omedelbart till henne och de var gifta i 55 år fram till hennes död för 5 år sedan. Han firar fortfarande hennes födelsedag och deras jubileum. Han tar med sig hennes fotografi överallt dit han går och kysser henne god natt.

Han sa också något tänkvärt: ”Säg till din fru att du älskar henne varje dag. Och se till att fråga henne om du berättat för henne hur mycket du älskar henne tillräckligt mycket. Se till att prata med äldre människor, speciellt främlingar. Du kanske tror att du lyser upp deras dag, men till din förvåning kan det i stället bli dem som lyser upp din dag.”

”I saw this elderly gentleman dining by himself, with an old picture of a lady in front of him. I thought maybe I could…

Publicerat av Love What Matters den 30 januari 2016

Dela gärna den här vackra historien vidare om du precis som jag blev lycklig av att läsa den. VI behöver mer kärlek i våra liv.