När den unga kvinnan är elak mot grannfrun säger maken något helt klockrent.

Den här historien, som jag tror är påhittad, har jag läst några gånger och den är ett perfekt exempel på något väldigt viktigt här i världen. Nämligen att vi bör tänka till lite innan vi dömmer våra medmänniskor. För många gånger kanske inte ”problemet” ligger hos dem, utan snarare hos oss själva. Det handlar om ett ungt par som precis flyttat in i ett nytt hus och ganska omgående börjar frun att gnälla på sin granne. Men det som händer sedan gillade jag verkligen.

Ett ungt par hade precis köpt sitt första gemensamma hus och flyttade nu in i sitt nya område. När de satt och åt frukost den första morgonen i sitt nya hus får kvinnan se hur grannen är ute och hänger upp sin tvätt i trädgården.

”Haha, titta på hennes tvätt! Den är inte speciellt ren. Hon verkar inte alls veta hur man tvättar ordentligt eller så behöver hon bättre tvättmedel. Att folk kan vara så hopplösa” sa den unga kvinnan.

Hennes make tittade ut genom fönstret på grannen, men höll sig tyst. Såhär fortsatte det i flera veckor. Varje gång grannen var ute och hängde tvätten på tork pekade den unga kvinnan och gjorde kommentarer om hur smutsig tvätten var.

En månad senare tittar kvinnan ut genom fönstret och får återigen se sin granne hänga tvätt. Men denna gång verkar tvätten vara ren och fin så hon säger till sin make:

”Titta! Hon har äntligen lär sig att tvätta ordentligt. Jag undrar vem som har lärt henne det?”

Hennes man harklade sig och sa sedan: ”Jag gick upp tidigt i morse och tvättade våra fönster…”

Och såhär är det många gånger i livet… Det vi ser när vi tittar på andra beror inte sällan på hur rena de fönster vi tittar igenom är.

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.